Skip to content
Politică

UPDATE CCR îl ține-n șah pe Tăriceanu privind dosarul Belina

danielfenechiu.ro

UPDATE 13:17

CCR a amânat până pe 23 noiembrie luarea unei hotărâri în legătură cu dosarul Belina, relatează Digi 24.

——————————————-

UPDATE 10:28

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a avut o pledoarie foarte clară joi dimineață în fața CCR, guvernantul amintind Curții Constituționale de propria jurisprudență în ceea ce privește ordonanțele de urgență. Amintim că instituția condusă de Valer Dorneanu a stabilit deja la începutul acestui an că un parchet NU poate ancheta oportunitatea adoptării unei OUG, cu prilejul sesizării privind Ordonanța 13.

————————–

Toți ochii sunt ațintiți pe Curtea Constituțională a României (CCR): instituția condusă de către Valer Dorneanu dezbate joi sesizarea președintelui Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, privind dosarul Belina.

Mai precis, Curtea Constituţională a României va dezbate joi sesizarea lui Călin Popescu-Tăriceanu privind ancheta DNA legată de modul cum au fost adoptate în Guvern hotărârile referitoare la insula Belina. Tăriceanu a cerut CCR să constate un conflict juridic de natură constituţională între Parchet şi Guvern, amintește Mediafax.

Pe 23 octombrie, Tăriceanu a depus la CCR o sesizare privind cercetările DNA legate de modul cum au fost adoptate în Guvern hotărârile referitoare la insula Belina.

Potrivit sesizării lui Tăriceanu, conflictul juridic de natură constituţională este generat de începerea urmăririi penale privind adoptarea unor hotărâri de Guvern. ”Or, potrivit celor statuate chiar de către Curtea Constituţională, adoptarea hotărârilor de Guvern dă expresie competenţei originare a Guvernului”, susţinea preşedintele Senatului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *