PSnews

Ultima Oră

UPDATE CCR închide gura opoziției: Guvernul poate da ordonanțe simple

danielfenechiu.ro

UPDATE 11:50

Curtea Constituțională a României (CCR) a închis joi gura opoziției, după ce a decis că Guvernul condus de Sorin Grindeanu poate da ordonațe simple. Magistrații au hotărât că motivele contestației nu au fost unele întemeiate. Decizia a fost adoptată cu unanimitate de voturi.

Astfel, premierul Grindeanu are posibilitatea să emită ordonanțe simple în vacanța parlamentară.

——–

Sesizarea formulată de PNL, USR şi PMP privind legea de abilitare a Guvernului de a emite ordonanţe pe timpul vacanţei parlamentare, va fi dzbătută, în cursul zilei de joi, la Curtea Constituţională a României.

Decizia vine după ce cele trei formaţiuni au atacat, săptămâna trecută, actul normativ, susţinând că acesta nu respectă rigorile constituţionale, informează Agerpres.ro

„PSD, dacă vrea să guverneze, trebuie să respecte legea şi să se pună pe treabă, întrucât deţine majoritatea parlamentară şi poate emite oricând ordonanţe de urgenţă. Partidul Naţional Liberal veghează la respectarea legii şi consideră ca orice act de guvernare trebuie să respecte aceste rigori, inclusiv cele constituţionale. Din acest motiv, PNL a depus sesizarea de neconstituţionalitate asupra legii pentru abilitarea Guvernului de a emite ordonanţe simple”, se arăta într-un comunicat al PNL.

Liberalii au precizat că acest demers este sprijinit şi de parlamentarii USR şi PMP şi are la bază argumente invocate de Consiliul Legislativ.

„Proiectul depăşeşte limitele stabilite de Constituţie prevăzute la articolul 115, alineatul 1, referitoare la domeniul legilor organice care nu pot face obiectul legii de abilitare a Guvernului”, au susţinut liberalii.

Comentarii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inapoi