Skip to content
Politică

UPDATE Ce spun N. Nicolai și C. Armand EXCLUSIV / Bombă din PNL: USR este curtat de ALDE!

fireduplive.com

UPDATE 17:44

Redacția PSnews.ro le-a contactat în urmă cu puțin timp atât pe Norica Nicolai (vicepreședinte al grupului ALDE din Parlamentul European), cât și pe Clotilde Armand (vicepreședinte al USR). În timp ce Nicolai nu a exclus să existe intenții din partea USR de afiliere la grupul ALDE din PE, Armand a negat această ipoteză.

„În momentul ăsta, nu-ți pot confirma o astfel de informație. Noi săptămâna viitoare avem o reuniune de grup și o să știu mai multe. Nu este exclus ca USR să încerce lucrul ăsta, iar în ceea ce privește ALDE România chiar nu am nicio informație”, a declarat Norica Nicolai, adăugând că „în niciun caz” ea personal nu se va pronunța pentru afilierea USR la ALDE.

Întrebată dacă există alți membri ai ALDE european care ar dori afilierea USR, Norica Nicolai a răspuns: „Nu pot să-ți explic, pentru că nu e un subiect pentru noi. Ăsta e un subiect pe care l-a scris domnul Carp, dar noi nu avem deocamdată absolut nimic cu privire la chestiunea asta și nici nu ne interesează să avem, pentru că avem deja un partid care este membru – respectiv ALDE România”.

La rândul ei, Clotilde Armand a dat asigurări că în acest moment nu există vreun demers despre care vorbește Radu Carp: nici în sensul afilierii, nici în cel al colaborării dintre USR și ALDE România (partidul lui Călin Popescu-Tăriceanu).

„Nu am început încă dezbaterile despre strategia noastră referitoare la afilierea unui partid la nivel european. Evident că va trebui să ajungem acolo. Dar până acum nu am ajuns acolo și nu o să vă fac nicio declarație în acest sens. Sunt mai multe păreri în partid – știți bine lucrul acesta – și sigur că sunt oameni care ar vrea să se afilieze la partide din Parlamentul European, așa că n-are sens acum să lansez ceva care nu a fost discutat înainte. Nu există consens la ora actuală în USR despre acest subiect”, a detaliat Armand.

————-

Un lider al Partidului Național Liberal (PNL) aruncă în aer scena politică, susținând că Uniunea Salvați România (USR) este curtat de către Alianța Liberalilor și Democraților (formațiunea autohtonă condusă de către Călin Popescu-Tăriceanu) și curtează Alianța Liberalilor și Democraților pentru Europa (așa-numitul „ALDE european”).

Este vorba despre Radu Carp, secretar executiv al PNL, care a lansat această ipoteză miercuri, într-un status de Facebook.

„USR este curtat de ALDE si curteaza ALDE (european).

Este firesc, nu exista alt culoar ideologic pentru acest partid.

Cum va functiona politic si electoral cuplul Nicusor Dan – Calin Popescu Tariceanu este o cu totul alta problema – una destul de dificila pentru moment” este mesajul lui Carp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *