Skip to content
Politică

UPDATE Ce spun Voicu şi Gorghiu / Cutremur la vârful PNL. Dedesubturile demisiei lui Mihai Voicu de la Dolj EXCLUSIV SURSE

UPDATE 15:20

Redacţia PSnews.ro i-a contactat, marţi, pe Mihai Voicu şi pe Alina Gorghiu în legătură cu eventuala delegare către cel dintâi a atribuţiilor de co-preşedinte al PNL. Ambii liberali au negat informaţiile obţinute de redacţia noastră.

„Nu, nici vorbă să se fi discutat vreodată aşa ceva! Nu am asistat niciodată la o astfel de discuţie – e un zvon, pur şi simplu. N-are niciun fel de bază reală – niciodată n-am discutat aşa ceva cu nimeni”, ne-a spus, marţi, Voicu.

Confruntat cu propriul status de pe Facebook, în care spunea că se va implica în proiecte de partid la nivel central, Mihai Voicu a replicat: „Nu mă refeream la asta. Deocamdată, nu e cazul să dau detalii – va fi luată o decizie. Dar nu mă refeream în niciun caz la aşa ceva”.

O poziţie asemănătoare a fost exprimată de Alina Gorghiu.

„Nu deleg nimic, nu renunţă nimeni la nicio co-preşedinţie. Eu nu mai insist pe tema asta. Am spus deja: sarcina nu este un handicap, ci este o binecuvântare şi orice femeie ştie că se poate munci chiar până în ultima zi de gravidie fără niciun fel de probleme. Aşadar, cine-şi face speranţe că voi pleca din PNL se înşală”, a declarat Gorghiu, marţi, pentru PSnews.ro.

————-

ŞTIREA INIŢIALĂ (14:49)

Cutremur la vârful Partidului Naţional Liberal. Ce se ascunde în spatele demisiei deputatului Mihai Voicu din fruntea organizaţiei de Dolj a PNL.

Luni, parlamentarul şi-a anunţat demisia într-o şedinţă la sediul filialei doljene, mesajul fiind reluat pe Facebook.

„Astăzi a fost o zi emoționantă pentru mine. După cinci ani și jumătate am decis sa îmi închei mandatul de președinte al PNL Dolj, din proprie inițiativă, pentru ca urmează sa ma implic în câteva proiecte de la nivel central în cadrul partidului al cărui membru sunt din 7 ianuarie 1990. Le mulțumesc din suflet tuturor colegilor din PNL Dolj pentru colaborare și pentru efortul depus în acest mandat. Deoarece nu voi mai avea timpul necesar pentru a activa în județul Dolj doresc mult succes în alegeri tuturor candidaților liberali doljeni la alegerile locale din iunie!” a scris Voicu pe reţeaua socială.

Ştirea privind retragerea lui Mişu Voicu a trecut aproape neobservată pentru presa centrală, care a fost ocupată să scrie despre înlocuirea europarlamentarului Cristian Buşoi cu deputatul Ludovic Orban în calitate de candidat al PNL pentru Primăria Bucureştilor.

Speculaţiile privind motivele demisiei lui Voicu nu au întârziat să apară (unele fiind chiar sumbre), însă cheia descifrării stă în însuşi statusul de Facebook al parlamentarului: „urmează să mă implic în câteva proiecte de la nivel central în cadrul partidului”.

De altfel, surse politice au declarat, marţi, pentru PSnews.ro, că Alina Gorghiu îşi va delega atribuţiile de co-preşedinte al PNL către Mihai Voicu până cel mai târziu la sfârşitul lunii aprilie, când Gorghiu va intra în concediu de maternitate.

Deşi pare o veste bună, în realitate mutarea riscă să aibă efect de bumerang, dat fiind că pe umerii liderilor aflaţi în campanie apasă responsabilităţi enorme şi riscuri de mazilire pe măsură, în caz de eşec. În situaţia de faţă, cei pe care pot fi lesne pictate ţinte sunt atât Mişu Voicu, cât şi Ilie Bolojan, noul secretar general al PNL şi coordonatorul de campanie.

Cei doi, deci, vor fi buni de plată când va veni momentul decontării oalelor sparte. Ba chiar foarte buni de plată, judecând după trecutul politic deloc glorios al lui Voicu. Iar acesta ar putea fi un pas înspre consolidarea poziţiilor lui Vasile Blaga şi ale PDL-iştilor lui. Şi iată cum urmaşii Brătienilor riscă să fie acaparaţi de PDL-işti dintr-un simplu orgoliu al unui parlamentar de Dolj. În concluzie, ar trebui să ne aducem aminte de vechiul proverb românesc: „Schimbarea stăpânilor, bucuria nebunilor”. Aşadar, Mişu n-ar trebui să sărbătorească prea repede.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *