Skip to content
Politică

UPDATE Ce spune Alexandrescu / Cioloș anunță numele noului ministru al Culturii

UPDATE 14:17

“Așa cum am anunțat săptămâna trecută, am decis astăzi revocarea domnului Vlad Alexandrescu din funcția de ministru al Culturii. De asemenea, am trimis astăzi domnului președinte Klaus Iohannis propunerea pentru numirea în functia de ministru al Culturii a doamnei Corina Șuteu, în dorința de a continua procesul de reformă”, transmite prim-ministrul Dacian Cioloş, într-un comunicat remis, în urmă cu puţin timp, redacţiei PSnews.ro.

————————

UPDATE 11:31

Ministrul Culturii, Vlad Alexandrescu, nu mai demisionează, ci aşteaptă să fie revocat din funcţie. Pe de altă parte, premierul Dacian Cioloş este aşteptat să anunţe în cursul acestei zile numele noului ministru.

„Azi e ultima mea zi la Ministerul Culturii. Premierul a anunţat că mă revoca şi va face propunerea unui nou ministru (…) Azi e, clar, ultima mea zi de mandat. Îmi doresc ca reforma să continue, sper ca premierul să ia decizia cea mai înţeleaptă (…) Nu am mers azi la Palatul Victoria pentru că premierul a declarat că mă revocă. Orice demisie în momentul de faţă e superfluă, decizia premierului e suverană şi eu o respect”, a declarat Alexandrescu la Realitatea TV.

———–

Cioloș anunță numele noului ministru al Culturii!

Anunțul premierului Dacian Cioloș vine în urma demisiei lui Vlad Alexandrescu din Guvern după scandalul de la Operă.

Favorită este secretarul de stat Corina Şuteu, fostul director al Institutului Cultural Român din New York, potrivit realitatea.net.

„…Marți voi trimite domnului președinte revocarea din funcție a d-lui Alexandrescu și nominalizarea noului ministru. Căruia îi voi cere să continue reformele. În mod transparent și onest. Dar nimeni nu are proprietatea absolută a reformelor. Nici măcar eu. Fiecare însă, cred că trebuie să facem ceea ce ne dictează conștiința”, a scris Dacian Cioloș pe Facebook.

 

1 comentariu la “UPDATE Ce spune Alexandrescu / Cioloș anunță numele noului ministru al Culturii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *