Skip to content
Politică

UPDATE Ce spune Carmen Dan / Dăncilă l-a înlocuit pe șeful IGPR cu un nume controversat

radiocluj,ro

UPDATE 12:40

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a declarat în urmă cu puțin timp la Antena 3 că la mijlocul înlocuirii lui Cătălin Ioniță nu a stat vreo hotărâre personală a ei.

" "
" "

„Nu a fost o decizie a ministrului de a-l schimba din funcție. Relația mea cu chestorul este și a fost una corectă și de colaborare din punct de vedere profesional. A fost o solicitare explicită a chestorului. Motivele sunt unele personale, așa cum a și menționat în raportul pe care l-a întocmit. Din punct de vedere profesional, eu nu îi pot reproșa nimic chestorului Ioniță”, a afirmat Dan.

—————————————–

UPDAT 12:38

Cele mai recente informații arată că de fapt Cătălin Ioniță nu a fost demis, ci doar a cerut încetarea împuternicirii în funcţia de inspector general al Poliţiei Române, din considerente personale, anunţă Ministerul de Interne, citat de Hotnews.

————————-

Prim-ministrul Viorica Dăncilă l-a înlocuit marți pe șeful Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR) cu un nume controversat.

Astfel, Cătălin Ioniţă a fost demis de către premierul Viorica Dăncilă de la conducerea IGPR. În locul acestuia a fost împuternicit pe funcţie chestorul Ioan Buda, fost şef al Poliţiei de Frontieră, transmite Antena 3.

Numele acestuia din urmă a apărut în scandalul şpăgilor din vămi, în 2011. Atunci, unul dintre lucrătorii punctului de frontieră de la Moraviţa, cercetat în dosar, a susţinut că în afacerea şpăgilor colectate din vămi erau două personaje cu statut de „regină”, care ar fi beneficiat de sumele de bani strânse din punctele de frontieră: şeful ANAF din acel moment, Sorin Blejnar, respectiv Ioan Buda.

Televiziunea de știri adaugă, citând surse neprecizate, că Ioniță ar fi vizat de un dosar penal.

" "
" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *