Skip to content
Politică

UPDATE Ce spune Carmen Dan / Dăncilă l-a înlocuit pe șeful IGPR cu un nume controversat

radiocluj,ro

UPDATE 12:40

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a declarat în urmă cu puțin timp la Antena 3 că la mijlocul înlocuirii lui Cătălin Ioniță nu a stat vreo hotărâre personală a ei.

„Nu a fost o decizie a ministrului de a-l schimba din funcție. Relația mea cu chestorul este și a fost una corectă și de colaborare din punct de vedere profesional. A fost o solicitare explicită a chestorului. Motivele sunt unele personale, așa cum a și menționat în raportul pe care l-a întocmit. Din punct de vedere profesional, eu nu îi pot reproșa nimic chestorului Ioniță”, a afirmat Dan.

—————————————–

UPDAT 12:38

Cele mai recente informații arată că de fapt Cătălin Ioniță nu a fost demis, ci doar a cerut încetarea împuternicirii în funcţia de inspector general al Poliţiei Române, din considerente personale, anunţă Ministerul de Interne, citat de Hotnews.

————————-

Prim-ministrul Viorica Dăncilă l-a înlocuit marți pe șeful Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR) cu un nume controversat.

Astfel, Cătălin Ioniţă a fost demis de către premierul Viorica Dăncilă de la conducerea IGPR. În locul acestuia a fost împuternicit pe funcţie chestorul Ioan Buda, fost şef al Poliţiei de Frontieră, transmite Antena 3.

Numele acestuia din urmă a apărut în scandalul şpăgilor din vămi, în 2011. Atunci, unul dintre lucrătorii punctului de frontieră de la Moraviţa, cercetat în dosar, a susţinut că în afacerea şpăgilor colectate din vămi erau două personaje cu statut de „regină”, care ar fi beneficiat de sumele de bani strânse din punctele de frontieră: şeful ANAF din acel moment, Sorin Blejnar, respectiv Ioan Buda.

Televiziunea de știri adaugă, citând surse neprecizate, că Ioniță ar fi vizat de un dosar penal.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *