Skip to content
Politică

UPDATE Ce spune Guvernul / Vicepremierul Viorel Ștefan, izolat la Bruxelles de mai mulți oficiali ai UE

botosaneanul.ro

UPDATE 19:47

Iată precizările Guvernului, primite în urmă cu puțin timp pe adresa redacției PSnews.ro:

„Ca reacție la informațiile apărute în spațiul public referitoare la vizita viceprim-ministrului Viorel Ștefan la Bruxelles, Biroul de presă al Guvernului este abilitat să facă facă următoarele precizări:

Domnul viceprim-ministru Viorel Ștefan a avut stabilită încă din data de 7 mai a.c. o întrevedere cu comisarul european pentru Concurență, Margrethe Vestager, pentru a discuta situatia Sidex Galati, urmare adoptarii de către Comisia Europeană a deciziei de autorizare condiționată în cazul concentrării economice privind preluarea Ilva de către ArcelorMittal, dar și a altor cazuri cu impact pentru economia românească.

Informațiile apărute cu privire la celelalte componente ale programului apărute în presă sunt pure speculații”.

——————————

Vicepremierul Viorel Ștefan va merge joi, pe 17 mai, la Bruxelles, pentru a avea întâlniri cu oficiali europeni responsabili de afacerile economice și fiscale.

În acest context, Viorel Ștefan a încercat să stabilească mai multe întâlniri oficiale pe data de 18 mai, la Bruxelles, însă majoritatea răspunsurilor au fost negative, informează Business Review.

Concret, vicepremierul a fost refuzat de Valdis Dombrovskis, vicepreședintele Comisiei Europene pentru Euro și Dialog Social, cel responsabil de stabilitatea financiară, servicii financiare și uniunea piețelor de capital, precum și de către Pierre Moscovici, comisar european pentru Afaceri Economice și Financiare, Fiscalitate și Vamă.

Singurul comisar european care a acceptat să se întâlnească cu vicepremierul Viorel Ștefan este Corina Crețu, cea care reprezintă România în Comisia Europeană și este responsabilă de Politica Regională.

Guvernul României are în prezent anumite neînțelegeri cu executivul Uniunii Europene în ceea ce privește politica fiscală, precum și modificările propuse la legile justiției, mai adaugă sursa citată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *