Skip to content
Politică

UPDATE Ce spune ministrul Apărării / MApN, lovitură grea pentru Becali privind marca Steaua Bucureşti

" "

UPDATE 18:42

Soarta stadionului Ghencea ar putea fi decisă în curând, a anunţat, luni, ministrul Apărării, Mihnea Motoc.

" "

O comisie a ministerului analizează, în prezent, conflictul dintre Clubul Sportiv al Armatei Steaua și gruparea patronată de Gigi Becali. Specialiștii din Ministerul Apărării ar urma să decidă dacă echipa de fotbal va reveni în Ghencea. Totodată, este așteptată și o hotărâre în privința scandalului legat de marca Steaua.

”Am avut chiar săptămâna trecută o reuniune a comisiei pe care am înființat-o odată cu preluarea mandatului. Este o problematică foarte amplă, nu  numai aceea legată de utilizarea stadionului de fotbal, cât și de întreaga problematică din jurul mărcii Steaua. Sunt câteva informări de etapă, pe care le-am primit . Vom vedea degajate niște soluții care implică sigur dialog cu toți cei interesați să utilizăm, să modernizăm stadionul și să-l utilizăm pentru performanță”a declarat Mihnea Motoc pentru europafm.ro.

Întrebat dacă stadionul ar urma să rămână la Ministerul Apărării, ministrul Mihnea Motoc a declarat: ”Nu pot prejudeca soluția. Sunt mai multe formule – va trebui să le discutăm și, în orice caz, nu putem proceda decât în cadrul prescris de lege aici”.

În urma unei sentințe definitive, echipa de fotbal patronată de Gigi Becali a fost obligată să-și schimbe numele din Steaua în FCSB.

 

————

Ministerul Apărării Naţionale (MApN) îi dă o lovitură grea lui George Becali în ceea ce priveşte marca Steaua Bucureşti. De ce ar putea fi tras la răspundere omul de afaceri.

Comisia constituită la nivelul Ministerului Apărării Naţionale pentru analizarea demersurilor întreprinse până în prezent în direcţia valorificării mărcii „Steaua” şi a identificării de soluţii legale de utilizare a Complexului Sportiv Ghencea a înaintat un prim raport de etapă ministrului apărării naţionale şi a propus un set de măsuri care pot fi promovate în perioada următoare pe ambele dimensiuni ale problematicii, informează un comunicat publicat, luni, pe site-ul MApN.

Documentul vorbeşte despre peste 57,3 milioane de euro, reprezentând valoarea brandului „Steaua Bucureşti”.

„Referitor la marca „Steaua”, Comisia a constatat că evaluatorul autorizat ANEVAR, selectat prin procedură competitivă şi transparentă de către CSA „Steaua”, a încheiat procedura de evaluare a brandului „Steaua Bucureşti”, stabilind valoarea acestuia la 57.306.150 Euro. În conformitate cu normele legale, evaluatorul va desfăşura, în termenul prevăzut de acordul cadru, procedurile subsecvente pentru stabilirea valorii prejudiciului creat prin folosirea mărcii „Steaua Bucureşti” în perioada 2004-2014 şi respectiv stabilirea taxei de licenţă pentru clasa fotbal şi ulterior pentru toate celelalte clase şi produse din certificatul de marcă.

După finalizarea procesului de calcul al taxelor de licenţă, CSA Steaua poate demara procedurile competitive permise de lege pentru valorificarea mărcii.

Legat de stadionul şi terenurile de antrenament din Complexul „Ghencea”, Comisia a informat conducerea M.Ap.N. cu privire la derularea unor proceduri de omologare a stadionului pentru desfăşurarea de competiţii sportive pentru a face posibilă utilizarea acestuia în condiţii de legalitate.

Comisia monitorizează, conform mandatului stabilit de ministrul apărării naţionale, derularea pe mai departe a acestor proceduri în maniera cea mai transparentă şi corectă, rămânând deschisă dialogului cu reprezentanţii clubului de fotbal reprezentat de FCSB, care pot contribui cu propuneri concrete şi constructive la găsirea cu celeritate a unor soluţii practice, conforme cu Decizia ÎCCJ nr. 3425/ 2014 şi în acelaşi timp, de natură să promoveze şi să sprijine performanţa sportivă.

Comisia numită de ministrul apărării naţionale îşi va continua activitatea până la găsirea soluţiilor legale, conform mandatului stabilit”, se mai arată în comunicat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *