Skip to content
Politică

UPDATE Cine este și ce ascensiune a avut beizadeaua pentru care ar fi intervenit Zgonea

facebook.com

UPDATE 17:49

Redăm mai jos mesajul Ionelei Dobrică postat miercuri după-amiază pe Facebook, în care susține că numirea ei în funcția de subsecretar de stat a fost făcută cu respectarea prevederilor legale:

„Am primit mai multe întrebări legate de dosarul DNA în care sunt citați Valeriu Zgonea si tatăl meu, Dumitru Dobrică.

Numirea mea în funcția de subsecretar de stat, a fost făcută la propunerea PSD și a respectat toate prevederile legale.

Nu cunosc nimic in legatură cu lucrurile care sunt scrise de DNA in comunicatul referitor la acest dosar.

In acest moment nu am nicio calitate in acest dosar.

Am încredere în corectitudinea justiției in România”.

——————————–

Redacția PSnews.ro vă prezintă în rândurile de mai jos cine este și ce ascensiune a avut beizadeaua pentru care ar fi intervenit PSD-istul Valeriu Zgonea, în calitate de președinte – în acel moment – al Camerei Deputaților.

CITIȚI ȘI: UPDATE Valeriu Zgonea, sub control judiciar. Legături cu un rege al asfaltului

Comunicatul de miercuri prin care DNA anunță punerea sub control judiciar a lui Valeriu Zgonea se referă la un presupus trafic de influență comis de către acesta în legătură cu numirea unei rude a afaceristului buzoian Dumitru Dobrică în funcția de președinte al Centrului Național de Management pentru Societatea Informațională (CNMSI) din Ministerul pentru Societatea Informațională (MSI) și, ulterior, în cea de subsecretar de stat în același MSI.

DNA precizează că a doua numire a avut loc pe 23 ianuarie 2014, fapt ce ne-a permis să identificăm exact persoana: Ionela Viorela Dobrică, fiica lui Dumitru Dobrică (foto sus; sursa: Facebookul personal). Decizia i-a aparținut premierului de atunci, Victor Ponta, și a fost publicată în Monitorul Oficial, arată portalul Lege5.ro.

Portalul Codfiscal.net scria în 2013 că, în calitate de șefă a CNMSI (agenție în coordonarea MSI), Ionela Dobrică avea în administrație trei site-uri mai mult decât importante:

– ghiseul.ro – SNEP, Sistemul național electronic de plată online a taxelor și impozitelor utilizând cardul bancar,
– e-licitatie.ro – SEAP, Sistemul electronic de achiziții publice,
– autorizatiiauto.ro – SAET, Sistemul de atribuire electronica în transporturi.

Problema este că tânăra nu avea nici pic de pregătire de specialitate într-un domeniu precum cele menționate mai sus. (Pentru ca ironia sorții să fie completă, Ionela Dobrică este acum vicepreședinte al Comisiei pentru tehnologia informației și comunicațiilor din Camera Deputaților, după cum puteți vedea AICI.) Înainte să vă arătăm ce a scris site-ul citat mai devreme, precizăm că, în octombrie 2016, Ionela Dobrică a fost aleasă – în calitate de unic candidat – în funcția de președinte al Tineretului Social Democrat (TSD) din județul Buzău, după cum a scris Monitorul de Buzău.

Despre Ionela Viorela DOBRICĂ:

– data nasterii: nu este publică. Din articolele din presă, doamna președinte ar avea 24 de ani.

– din 2010, este vicepreşedintele Tineretului Social-Democrat Buzău

– este fostă pretendentă la un fotoliu de deputat în colegiu 4 Buzău, din partea PSD și ulterior din partea PP-DD Partidul Poporului – Dan Diaconescu. Mai multe detalii în presa locală.

– a urmat cursurile Facultății de Căi Ferate, Drumuri si Poduri din cadrul Universitatii Tehnice de Constructii Bucuresti, specializarea Poduri si Tuneluri (potrivit informațiilor publicate pe blogul personal). Pe siteul facultatii nu apare că ar fi și absolventă.

– in septembrie 2012, a fost admisă la buget în Ciclul II Master la Facultății de Căi Ferate, Drumuri si Poduri – Domeniul: Inginerie civilă – Ingineria infrastructurii transporturilor” (sursa: utcb.ro)

– din 2012, este Vicepresedinte – Membru de Onoare al Asociației Pro Green Terra Buzău, România (ONG foarte „apropiat” de CJ Buzău)

– începând cu mai 2013, este PREȘEDINTELE Centrului Naţional de Management pentru Societatea Informaţională.

– pe siteul CNMSI, nu este publicat numele și nici CV.

– în anul 2012, a fost „consilier conducere” Comisia de Supraveghere a Asigurărilor, potrivit declarației de avere, publicată pe siteul ANI, în calitate de președinte CNMSI,

– deține 100% o casă de locuit de 200mp și un teren intravilan de 7000 mp în Covasna.

– alte date profesionale nu sunt publice sau nu există”, menționează site-ul citat.

În urma alegerilor de pe 11 decembrie 2016, Ionela Dobrică a ajuns deputat PSD de Buzău. Nici pe Cdep.ro nu este publicat vreun CV al social-democratei, dar declarația ei de avere și cea de interese scot la iveală lucruri interesante.

Astfel, fiica fostului consilier județean din Buzău se poate lăuda în declarația de avere cu o casă de vacanță de 200 de metri pătrați în comuna Comandău din județul Covasna (același județ în care DNA îl acuză pe Zgonea că și-ar fi construit și el o casă de vacanță), un teren de 0,7 hectare în aceeași localitate, o donație de 63.000 de lei pe care pare că și-ar fi acordat-o singură (în calitate de membru al PSD Buzău) pentru campania parlamentară din toamna anului trecut.

În partea cealaltă, declarația de interese a deputatului PSD arată un belșug de contracte încheiate de către SC Mecan Construct SA (societate unde părinții Ionelei – Dumitru și Veronica Dobrică – sunt acționari majoritari, cu 70%) cu Direcția Silvică Buzău, CJ Buzău, precum și cu diverse alte municipalități din același județ (Smeeni, Pogoanele, Bălăceanu, Pătârlagele, Padina). Documentul arată că umele încasate de firma familiei Dobrică sunt de ordinul a zeci de milioane de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *