Cod galben de ceaţă în mai multe judeţe. Vizibilitatea este scăzută în unele locuri sub 50 de metri

ceaţă meteo
Sursa foto: Unsplash

Meteorologii au emis, miercuri, avertizări cod galben de ceaţă pentru mai multe judeţe din ţată, anunţând că vizibilitatea este scăzută în unelem locuri şi sub 50 de metri.

 ”Pe autostrăzile A1 Bucureşti-Piteşti, A2 Bucureşti-Constanţa,  A3 Bucureşti-Braşov şi A0 Centura Capitalei, traficul rutier se desfăşoară în condiţii de ceaţă, vizibilitatea fiind de 200 de metri. Este semnalată ceaţă, care scade vizibilitatea în trafic sub 200 de metri, pe alocuri chiar sub 50 de metri, pe mai multe drumuri din judeţele Bacău, Brăila, Buzău, Călăraşi, Constanţa, Dâmboviţa, Galaţi, Giurgiu, Ialomiţa, Ilfov, Prahova, Suceava, Teleorman, Tulcea şi Vrancea”, transmite Centrul Infotrafic.

Potrivit sursei citate, pe arterele rutiere principale, respectiv autostrăzile A1 Bucureşti-Piteşti, A2 Bucureşti – Constanţa, A3 Bucureşti-Braşov şi DN 1 Ploieşti-Braşov, se circulă pe un carosabil preponderent uscat, valorile de trafic fiind normale.

De asemenea, poliţiştii anunhţă trafic intens este pe Centura Capitalei, pe raza loc. Chiajna şi Domneşti.

”Ceaţa impune din partea celor aflaţi la volan, dar şi a celorlalte categorii de participanţi la traficul rutier, o conduită preventivă pe toată durata deplasării pe drumurile publice. Este necesar să se ruleze cu viteză redusă, adaptată permanent condiţiilor de drum, iar fiecare manevră în trafic să se facă numai după o temeinică asigurare”, au mai transmis poliţiştii.

Potrivit acestora, în condiţii de ceaţă, în ceea ce priveşte autostrăzile, trebuie respectate şi alte reguli specifice:

– nu opriţi pe benzile de circulaţie şi pe banda de urgenţă!

– în cazul unei pene sau defecţiuni tehnice, porniţi luminile de avarie, echipaţi-vă cu vesta reflectorizantă, scoateţi pasagerii din autovehicul în afara părţii carosabile şi amplasaţi triunghiurile reflectorizante, unul după celălalt, la distanţe mai mari!

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: