Skip to content
Politică

UPDATE Codrin Ștefănescu, demis din funcția de secretar general al partidului. Cine l-a înlocuit

Inquam Photos / Octav Ganea

UPDATE 22:40

Codrin Ștefănescu s-a bucurat doar câteva luni de funcția pe care o visa, cea de secretar general al PSD! CEX-ul de marți seara l-a lăsat simplu membru în partid, după ce s-a votat demiterea sa.

În locul lui Ștefănescu a fost numită, cu 17 voturi din cele aproximativ 67, Rodica Nassar, preşedinte al PSD sector 2, propusă de Gabriela Firea în această funcție. Ședința CEx a început în jur de ora 18.30 și este în desfășurare.

„Noi am avut o şedinţă la PSD Bucureşti, am discutat mai multe probleme. Am discutat inclusiv despre situaţia în care se află partidul după aceste alegeri europarlamentare şi rămâne ca punctul nostru de vedere să-l prezentăm în cadrul Comitetului Executiv, unde se vor lua, fireşte, şi deciziile cele mai importante. Noi o susţinem pe doamna Rodica Nassar pentru poziţia de secretar general al partidului. Considerăm că Bucureştiul trebuie să aibă un reprezentant în conducerea centrală a partidului şi sperăm ca şi ceilalţi din teritoriu să ne susţină această propunere”, a spus Gabriela Firea la intrarea în ședință.

UPDATE 22:30

Comitetul Executiv Naţional al PSD a votat, în şedinţa de criză convocată marţi seara, demiterea lui Codrin Ştefănescu din funcţia de secretar general al partidului.

Potrivit unor surse din cadrul şedinţei, momentul demiterii lui Codrin Ştefănescu a fost unul jenant pentru membrii CEx. Din zecile de lideri prezenţi, doar 9 au votat pentru demitere, 4 au fost împotrivă, iar restul s-au abţinut.

Potrivit unor surse, în locul lui Codrin Ştefănescu ar urma să fie instalată Rodina Nassar, de la PSD Sector 2.

 Anterior, CEx-ul PSD a repus-o pe Gabriela Firea în funcţiile deţinute înainte de scandalul cu Liviu Dragnea: vicepreşedinte PSD naţional şi preşedinte interimar PSD Bucureşti.

—————————

UPDATE 20:45

Demisia lui Codrin Ștefănescu din funcția de secretar general al PSD a fost cerută în ședința CEX. Tot în CEx s-a cerut şi demisia deputatului Cătălin Rădulescu, cel care a avut o ieşire nervoasă după alegerile europarlamentare.

———————–

Liderii social-democrați se află, marți seară, într-o ședință extraordinară a CEX, după ce Liviu Dragnea a ajuns în pușcărie, pentru următorii 3 ani și 6 luni. Astfel, conform unor surse, Niculae Bădălău, ministru al Economiei, l-a criticat vehement pe Răzvan Cuc, omologul de la Transporturi, și a cerut demitarea acestuia.

Bădălău a fost contrat imediat de alți colegi de partid, care i-au transmis, așa cum susține România TV, că și el ar trebui remaniat, dacă s-ar face un proces de curățire guvernamentală. În plus, lui Bădălău i s-a reproșat celebra filmare de anul trecut, de la o petrecere, în care îi înjura pe românii din Diaspora, ceea ce a crescut ura în străinătate față de PSD.

Totodată, Gabriela Firea revine la șefia PSD București. Social democrații au decis în ședința CEX sa devină președinte interimar la PSD București la solicitarea primarilor de sector.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *