Skip to content
Politică

UPDATE „Comedia s-a terminat” / Capăt de drum pentru Adrian Severin: merge la închisoare

romanianjournal.ro
" "

UPDATE 18:03

Redăm, mai jos, reacția fostului ministru al Afacerilor Externe Adrian Severin la propria condamnare definitivă.

" "
" "

„Sentința a fost pronunțată. Comedia s-a terminat. Mai precis acest act al comediei.

Așa cum mă așteptam, ceea ce a început ca o farsă jurnalistică s-a sfârșit printr-o farsă judiciară. Aceasta nu a fost lupta dintre cinste și corupție, ci dintre patrie și dușmanii ei. Într-o colonie nu există stat de drept.

O bătălie s-a încheiat dar istoria nu se sfârșește aici. Românii vor merge mai departe. Victoria va fi a lor. Victoria va fi a noastră”, a scris Severin pe Facebook.


UPDATE 16:33

Dosarul fostului europarlamentar PSD Adrian Severin a ajuns la un capăt de drum: ex-ministrul Afacerilor Externe din guvernul Victor Ciorbea (pe atunci, membru al PD) merge la închisoare.

El a fost condamnat, miercuri, DEFINITIV, la 4 ani de închisoare cu executare de către Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ), informează Realitatea TV.


Judecătorii de la Instanța Supremă dau miercuri sentinţa definitivă în dosarul în care fostul europarlamentar Adrian Severin (PSD) a fost condamnat în primă instanţă la trei ani şi trei luni de închisoare cu executare pentru luare de mită şi trafic de influenţă.

Ultimul termen al procesului a avut loc cu două zile în urmă. Procurorii au cerut mărirea condamnării la 6 ani şi 6 luni de închisoare pentru luare de mită şi 5 ani pentru trafic de influenţă, la care să se adauge un spor de pedeapsă.

De cealaltă parte, avocaţii lui Adrian Severin au cerut achitarea fostului europarlamentar sau condamnarea la închisoare cu suspendare, având în vedere că suferă de o boală incurabilă. Instanța va anunța decizia în cursul zilei de azi, conform romaniatv.net.

Amintim că, în februarie 2016, Adrian Severin a fost condamnat la trei ani şi trei luni închisoare cu executare, fiind acuzat că, în perioada decembrie 2010 – martie 2011, a acceptat promisiunea a doi jurnalişti de la publicaţia britanică „The Sunday Times”, care efectuau o investigaţie sub acoperire, de a-i plăti 100.000 euro anual în schimbul unei activități ilegale de lobby.

 

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *