Skip to content
Politică

UPDATE Comisia de la Veneția, tur de forță la București. Întâlniri cu Iohannis și Toader

stanford.edu

UPDATE 14:40

Delegaţia Comisiei de la Veneţia a sosit la Ministerul Justiţiei.

„Evident, se va discuta pe legile justiţiei. Evident, se va discuta probabil pe modificările la Coduri penale, probabil transpunerea directivelor, probabil modificarea în acord cu deciziile CCR. Cel mai probabil dumneavostră îi veţi putea întreba pe dânşii, fie când intră, fie când vor coborî”, a spus Tudorel Toader, la intrarea în sediul ministerului, potrivit News.ro

——————————–

O delegaţie a Comisiei de la Veneţia urmează să ajungă, luni, la Bucureşti pentru a face o analiză a Legilor Justiţiei. Delegaţia va avea o serie de întâlniri atât cu preşedintele Iohannis, cât şi cu ministrul Justiţiei, dar şi cu reprezentanţii comisiei parlamentare pentru Legile Justiţiei.

O delegaţie a Comisiei de la Veneţia va efectua o vizită în România pentru a discuta despre trei proiecte de lege care vor revizui legile privind organizarea judiciară, Consiliul Superior al Magistraturii şi statutul judecătorilor şi procurorilor.

Delegaţia va avea întrevederi cu preşedintele României, Ministerul Justiţiei, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Curtea Constituţională, Biroul Procurorului General şi Direcţia Naţională de Anticorupţie, Consiliul Superior al Magistraturii, reprezentanţi ai Parlamentului, inclusiv Consiliul Parlamentar Special pentru modificarea legilor justiţiei, asociaţii de judecători şi procurori, precum şi cu organizaţii ale societăţii civile”, se arată pe site-ul Comisiei de la Veneţia, anunţă Mediafax.

Sursa citată precizează că atât preşedintele României cât şi Romaniei cât şi Comisia de Monitorizare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei au cerut opinia Comisiei de la Veneţia privind cele trei proiecte de lege. Tudorel Toader a afirmat, vineri, la Arad, că se va întâlni cu delegaţia Comisiei de la Veneţia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *