Skip to content
Politică

UPDATE Completurile de cinci judecători au fost trase la sorți. Cine va judeca dosarul lui Dragnea

Inquam Photos / George Calin

UPDATE 11:47

​​Magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție au tras la sorți pentru anul 2018, joi, noii judecători din completurile de 5, care sunt de data aceasta 6 în total, spre deosebire de 4, câte erau până acum. La începutul anului 2019, va avea loc o nouă tragere la sorți.

 

Dosarul lui Liviu Dragnea revine unui complet din care face parte și judecătorul Ionuț Matei, cel care i-a condamnat pe Adrian Năstase și Elena Udrea, însă, dacă nu sunt administrate probe în acest an, va fi o nouă tragere la sorți anul viitor.

Astăzi, au fost trase la sorți trei completuri de judecători în materie penală și trei în materie civilă, spre deosebire de câte două, câte erau până acum.

Componența noilor completuri în materie penală este:

C1 penal – Nenita Simona Cristina, Dragomir Iulian, Epure Constantin, Marius Foitos, Matei Ionuț.

C2 penal – Enceanu Simona Daniela, Rog Tatiana Lucia, Rus Alexandra Iuliana, Mera Luciana, Popa Rodica Aida.

C3 penal – Vasile Francisca Maria, Cerbu Silvia, Bogdan Ioana, Alexandrescu Anca Mădălina, Iancu Ana.

——————————–

Liviu Dragnea, Călin Popescu Tăriceanu şi alte VIP-uri din politică afla în scurt timp care vor fi noile completuri care le judecă dosarele.

Curtea Suprema trage la sorţi completurile de cinci magistrati după ce a găsit, într-un final, bilele necesare pentru noua extragere.

După un adevărat periplu, magistraţii au cumpărat cele 160 de bile necesare tocmai din Franţa.

Președintele ÎCCJ, Cristina Tarcea, susține că a început un asalt și asupra completurilor de 3 judecatori, mentionand ca in masura in care se considera ca tragerea la sorti este un element echitabil, ar trebui aplicata si asupra completurilor de 1,2 si 3 judecatori de la alte instante.

Cred ca este de datoria mea, in calitatea de reprezentant al puterii judecatoresti, sa va atrag atentia asupra unui alt lucru care mediteaza toata lumea. Este vorba de completurile colegiale de 3 judecatori. Nu e un secret ca a inceput un asalt si asupra completurilor de 3 judecatori, Va reamintesc ca nu sunt numai completuri de 3 ci si de 2 si de 1, iar in masura in care apreciem ca tragere la sorti reprezinta un element echitabil, aceasta tragere trebuie aplicata si asupra completurilor de 1, 2 si 3 judecatori din tara”, a declarat Cristina Tarcea, inainte de tragerea la sorti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *