Skip to content
Societate

UPDATE Concursuri cu dedicație pentru oamenii PNL. Șeful Casei Naționale de Pensii și alți angajați ai Ministerului Muncii își pregătesc posturi-cheie

Inquam Photos/Octav Ganea

UPDATE 17:16

Fostul consilier în Ministerul Muncii și fost jurnalist, Cristian Vasilcoiu, vine cu noi precizări pe pagina sa de Facebook. Potrivit surselor acestuia, la Ministerul Muncii se pregătesc mai multe „concursuri cu dedicație pentru oamenii PNL”.

„Mai știți când au zis și Orban și Cîțu că dau afară bugetari?
Au zis, dar fac invers!
Sursele mele de la Muncă mi-au mai trimis, pe lângă cazul președintelui Baciu de la Pensii, care își face singur un concurs pentru un post de director, câteva cazuri de concursuri cu dedicație pentru oamenii PNL:
– un anume Vătafu, consilier al Ralucăi Turcan, și-a făcut post la Direcția Externe a Ministerului Muncii;
– un anume Munteanu, SGA, și-a făcut post de director la Dialog Social;
– o anume Dina, SGA la Pensii, își face concurs pentru director Direcția Juridică.
Și astea mi-au venit doar azi!
Toate acestea după ce au deblocat angajările la stat!”, a scris Cristian Vasilcoiu pe pagina sa de Facebook.

————————————————-

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, fostul consilier în Ministerul Muncii și fost jurnalist, Cristian Vasilcoiu, scrie că președintele Casei Naționale de Pensii Publice, Daniel Baciu, și-a scos singur la concurs un post de director în cadrul instituției, de teamă că va fi înlocuit.

„Baciu și-a organizat lui însuși un concurs pe care îl va da cu subalterni, pentru a deveni director general adjunct al Direcției Accidente de Muncă din cadrul CNPP.
Deocamdată e singurul care și-a depus dosarul”, scrie Vasilcoiu.

Anunțul poate fi văzut aici

Amintim că Ludovic Orban l-a numit pe Daniel Baciu în funcția de președinte, cu rang de secretar de stat, al Casei Naționale de Pensii Publice dar și președintele Consiliului de Administrație în mai 2020. Decizia a venit la o lună după ce Ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Violeta Alexandru, a anunţat că a cerut revocarea din funcţie a preşedintelui Casei Naţionale de Pensii Publice, Laurenţiu Ţenţ, deoarece datele indicau faptul că nu au fost îndepliniţi indicatorii de performanţă.

El fusese numit în funcție în decembrie 2019 pentru un mandat de cinci ani. Țenț venea din sectorul public, deținând experiență ca fost funcțioar al Direcției Generale a Finanțelor Publice Bihor, iar ulterior ca șef al Casei Județene de Pensii Bihor.

„Am cerut revocarea din funcţie a preşedintelui Casei Naţionale de Pensii Publice. Datele obiective îmi indică faptul că nu suntem acolo unde trebuia să fim astăzi în îndeplinirea indicatorilor de performanţă. Dincolo de evaluarea mea, mesajele primite, multe, de la pensionari care nu mă cunosc personal şi care îmi relatează situaţii inacceptabile din teren, pentru mine contează mult. Văd multe măsuri de reformă necesare pentru a ajunge la performanţa, posibilă în România, de a soluţiona dosarele de pensii în timp şi în general de a avea o altă atitudine, respectuoasă faţă de problemele pensionarilor. Sigur că nu este uşor să gestionezi un sistem care are, într-adevăr, o activitate complexă. Şi cu un om ca mine care este foarte exigent”, a scris Violeta Alexandru pe pagina sa de Facebook.

La un an distanță, însă, Curtea de Apel București i-a dat câștig de cauză lui Laurențiu Țenț, care a contestat demiterea sa de la șefia Casei Naționale de Pensii Publice (CNPP), dispunând repunerea acestuia în funcție. Decizia nu este definitivă și poate fi atacată cu recurs.

„Anulează Decizia nr. 228/27.04.2020 emisă de pârâtul Primul Ministru al României. Dispune repunerea reclamantului în funcţia de demnitate publică, preşedinte cu rang de secretar de stat al Casei Naţionale de Pensii Publice şi preşedinte al Consiliului de Administraţie. Obligă pârâtul Primul Ministru al României la plata sumei de 100 RON către reclamant cu titlu cu cheltuieli de judecată. Cu recurs în 15 zile de la comunicare. Cererea de recurs se va depune la Curtea de Apel Bucureşti. Pronunţată în şedinţă publică astăzi, 17.03.2021”.

Casa Naţională de Pensii Publice este instituţia publică de interes naţional care administrează sistemul public de pensii şi sistemul de asigurare pentru accidente de muncă şi boli profesionale şi acordă persoanelor asigurate pensii şi alte prestaţii de asigurări sociale.

CNPP aplică politicile şi strategiile Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale privind pensiile şi alte prestaţii de asigurări sociale şi asigură beneficiarilor săi servicii publice bazate pe transparenţă, legalitate şi eficienţă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *