Skip to content
Politică

UPDATE Confirmare explozivă EXCLUSIV / Orban, tot mai aproape de excluderea lui Zamfir

psnews.ro

UPDATE 13:09

Senatorul Daniel Zamfir a acordat în urmă cu puțin timp pentru PSnews.ro o reacție la cald cu privire la aparenta intenție a lui Ludovic Orban de a-l exclude din PNL.

Încă de la începutul discuției, l-am întrebat pe parlamentarul de Brașov dacă a primit vreun convocator pentru ședința de astăzi a BEx-ului. La rândul lui, politicianul a precizat că a fost invitat să participe printr-un simplu SMS trimis de la Secretariatul General al PNL, iar nu un convocator propriu-zis, în care să vadă temele propuse pentru discuție.

„N-am primit convocator (în niciun caz), ci un SMS acum câteva ore, că sunt invitat la ședința BEx-ului. Nu mi-a spus despre ce este vorba și chiar colegii îmi confirmă că nu știu ca subiectul ăsta să fie pe ordinea de zi. Ordinea de zi n-a văzut-o nimeni dintre cei cu care am vorbit. SMS-ul l-am primit de la Secretariatul General. Nu de la domnul Sighiartău personal”, a detaliat Zamfir, la insistențele noastre.

În continuare, Daniel Cătălin Zamfir a subliniat că își dorește ca președintele PNL, Ludovic Orban, să spună clar dacă vrea sau nu să îl excludă din PNL, pentru ca astfel cel dintâi să aibă ocazia de a solicita Consiliului Național al formațiunii politice să își precizeze poziția cu privire la linia politică de urmat pentru liberali. Ei bine, în condițiile în care CN al PNL va alege „a închide ochii la abuzuri”, atunci Daniel Zamfir își va da singur demisia din Partidul Național Liberal, a subliniat senatorul.

„Nu știu dacă acest for poate să mă excludă. Înțeleg că Biroul Permanent Național poate să propună lucrul ăsta unui Consiliu Național. Dar eu am mai spus-o: chiar vreau să tranșeze Ludovic Orban situația asta, pentru că chiar m-am săturat să-mi tot fluture pisica cu excluderea mea. Dacă vrea să mă excludă, atunci s-o facă! Dar Statutul îl obligă să convoace Consiliul Național. E foarte important acest Consiliu Național, pentru că, dincolo de excluderea sau nu a mea din partid, acolo vom afla și linia partidului. Pentru că motivul excluderii am înțeles că este acela că am deviat de la linia partidului. Or, în acel Consiliu Național vom afla linia partidului pe care eu aș fi încălcat-o. Și cel mai important lucru este să vedem dacă Partidul Național Liberal acceptă propunerea domnului Orban de a închide ochii la abuzuri. Pentru că până acum domnul Orban asta a făcut. Iar delimitarea de aceste legi (care tocmai asta fac: sunt împotriva abuzurilor) asta arată: că dumnealui închide ochii la abuzuri.

Și, dacă cei 800 de delegați de la Consiliul Național consideră că asta este linia partidului (cea pe care o propune Ludovic Orban) – și anume de a închide ochii la abuzuri -, atunci n-o să mai fie nevoie să mă excludă, pentru că eu mă voi retrage. Eu n-o să mă regăsesc niciodată într-un partid care închide ochii la abuzuri, a punctat Zamfir.

În a doua parte a discuției, i-am solicitat politicianului să spună cu subiect și predicat dacă va trece sau nu la ALDE ori la PSD, așa cum a scris presa ultimelor săptămâni. La rândul lui, Daniel Zamfir a negat și l-a indicat pe Ludovic Orban drept autorul acestor zvonuri. Cu toate acestea, PNL-istul a recunoscut că a primit oferte atât din partea ALDE, cât și din partea PSD.

„Nu (nu va trece la ALDE ori la PSD – n.r.). Iarăși asta este o meteahnă veche de care iată că încă nu s-a debarasat Orban nici aici: anunță că mă dă afară și după aceea dă pe surse în presă ideea că aș fi cu un picior pe la alte partide. Păi, e evident: dacă tu anunți public că mă dai afară, e normal să discute cu mine alte partide și să mă întrebe dacă trec la ei. Și discuțiile pe care le-am avut – cu colegi atât de la ALDE, cât și de la PSD – nu sunt de natură să mă supere. Asta arată totuși că sunt partide în Parlamentul României care nu consideră că merită să fiu lăsat pe stradă.

Lor (celor din PSD și ALDE – n.r.) le-am spus exact ce vă spun și dumneavoastră: că vreau să văd dacă Partidul Național Liberal îmbrățișează politica pe care astăzi o propune Orban – și anume: să închidă ochii la abuzuri. Nu odată, de când e președinte, Ludovic Orban închide ochii la abuzuri (de tot felul). Or, dacă Partidul Național Liberal, într-un for lărgit cum este Consiliul Național, acceptă să închidă ochii la abuzuri, atunci voi spune: da, plec – nu mă mai regăsesc în acest partid și nu mă voi regăsi niciodată în vreun partid care închide ochii la abuzuri”, a încheiat Daniel Zamfir.

Precizăm că PSnews.ro a încercat să ia legătura atât cu Ludovic Orban, cât și cu Robert Sighiartău, dar niciunul dintre ei nu a fost disponibil pentru comentarii.

—————————————

Ticăie ceasul: președintele PNL, Ludovic Orban, va propune EXCLUDEREA senatorului Daniel Zamfir din Partidul Național Liberal.

Propunerea va fi formulată miercuri în ședința Biroului Executiv (BEx) al PNL, în contextul în care PNL deja s-a poziționat împotriva proiectelor legislative ale lui Zamfir legate de bănci și IFN-uri, potrivit unor surse citate de Digi 24.

1 comentariu la “UPDATE Confirmare explozivă EXCLUSIV / Orban, tot mai aproape de excluderea lui Zamfir

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *