Skip to content
Politică

UPDATE Continuă emoțiile pentru Tăriceanu: Instanţa supremă a amânat decizia în dosarul în care este acuzat de mărturie mincinoasă

Cotidianul

UPDATE 13:16

Completul de cinci judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a amânat pronunțarea la data de 22 aprilie 2019.

———————————————

Completul de cinci judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) ar putea pronunţa, luni, sentinţa definitivă în dosarul în care preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a fost achitat în primă instanţă pentru mărturie mincinoasă, anunţă Agerpres.

Rejudecarea s-a făcut după ce un procuror DNA a solicitat acest lucru la termenul din 25 martie.

De cealaltă parte, Călin Popescu-Tăriceanu a declarat că acest dosar este o „înscenare”, ca urmare a recomandărilor făcute în cadrul MCV, şi că este „foarte amărât” să vadă că „practici specifice unei procuraturii din anii ’50 au revenit în actualitate”.

Pe 22 mai 2018, un complet de la instanţa supremă format din trei judecători a dispus achitarea lui preşedintelui Senatului.

Călin Popescu-Tăriceanu a fost trimis în judecată de DNA pe 7 iulie 2016 pentru mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului. Conform DNA, în cadrul actelor de cercetare privind retrocedarea nelegală a unei suprafeţe din pădurea Snagov şi a Fermei Băneasa, președintele ALDE ar fi susţinut în mod fals că nu a avut cunoştinţă despre retrocedarea către Paul Philippe Al României a unor suprafeţe de teren în Băneasa (fosta fermă regală) şi Snagov (trunchiul de pădure Fundul Sacului).

Președintele Senatului ar fi declarat fals şi despre implicarea inculpaţilor Tal Silberstein, Beny Steinmetz, Moshe Agavi şi a altor persoane în procedurile de retrocedare şi nici despre actele de vânzare-cumpărare vizând aceste bunuri.

Nu în ultimul rând, preşedintele ALDE este acuzat că a făcut declaraţii false şi că a ascuns informaţii despre relaţia cu inculpaţii Tal Silberstein, Dan Andronic şi Remus Truică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *