Skip to content
Politică

UPDATE Continuă tensiunile dintre Zgonea şi Dragnea în PSD. Anunţul de ultimă oră al preşedintelui Camerei

UPDATE 13:57

La finalul sedintei, dupa circa doua ore si 20 de minute, Zgonea a repetat faptul ca asteapta decizia colegilor din Comitetul Executiv National (CExN).

La sediul PSD, s-a aflat pentru circa 15 minute si presedintele UNPR, Valeriu Steriu, inainte ca sedinta sa inceapa, scrie Hotnews.ro.

Intrebat, inainte de sedinta, despre o suspendare sau excludere a lui Zgonea din partid, Dragnea a raspuns: „Discutam miercuri in CEx”.

———————-

UPDATE 13:29

Preşedintele executiv al PSD, Valeriu Zgonea, îşi menţine hotărârea de a nu demisiona din funcţia deţinută în Partidul Social Democrat.

Anunţul a fost făcut de Zgonea însuşi, în urmă cu puţin timp, după ieşirea din şedinţa de conducere a PSD.

În acelaşi timp, politicianul a declarat că se pune la dispoziţia colegilor, dân de înţeles că aceştia urmează să hotărască dacă îl vor exclude sau nu din partid.

„Se va decide miercuri la Comitetul Executiv. Mi se pare normal, le am spus si colegilor (cei care mi au acordat increderea): ceea ce spun si cred, ca om de stanga, este acelasi lucru pe care il zic si ei, ca oameni de stanga. Eu m-am uitat si trebuie sa-i dau dreptate domnului presedinte. Astept sa mi se retraga sprijinul politic. Functia mi-a fost data de catre colegii de partid. Daca principiile mele nu coincid cu ale lor, ei sunt cei care decid. Raman consecvent in ceea ce am spus. Apreciziez foarte mult sfaturile care mi s-au dat azi”, a mai spus Valeriu Zgonea.

————-

Continuă tensiunile dintre Valeriu Zgonea şi Liviu Dragnea în Partidul Social Democrat (PSD). Vedeţi ce anunţ de ultimă oră a făcut preşedintele Camerei Deputaţilor, luni dimineaţă.

Zgonea a declarat, luni, la sediul PSD din Şoseaua Kiseleff, că face parte de peste 20 de ani din acest partid şi că nu a „fugit” în momente grele.

„Eu i-am spus (lui Dragnea – n.r.) ceea ce mi-am spus si mie in aceste zile, pentru ca nu sunt copil. Dincolo de interesul personal, dincolo de planul personal, avem toti o datorie uriasa fata de acest partid si aceasta tara. De cate ori PSD-ul a fost la guvernare, Romania s-a dezvoltat. Dincolo de problemele personale, tara are nevoie de PSD”, a spus Valeriu Zgonea.

Social-democratul a afirmat, vehement, că PSD-ul „se îndreaptă către prăpastie”.

 „Astazi, PSD-ul se indreapta cu pasi repezi si cu ochii inchisi catre prapastie. Este datoria mea sa spun lucrurilor pe nume.
Functia asta ma obliga sa blochez moartea partidului; nu e am venit si nu m-am ales singur presedinte. Am fost ales intr-un congres. Principiile si valorile mele au corespuns atunci cu cele ale PSD-ului. Daca azi nu mai corespund, ei trebuie sa decida”a declarat social-democratul.

Întrebat de jurnalişti ce va face în cazul în care va fi exclus din PSD, Zgonea a spus că „viaţa merge înainte”. Totodată, acesta a subliniat că în acest partid sunt mulţi oameni „cinstiţi şi integri” care ar putea să asigure interimatul.

„Viata merge inainte. Eu am respectat principiile si valorile PSD. Eu sunt un om care imi cunosc limitele. Eu cred ca sunt suficienti oameni cinsititi in acest partid care pot sa asigure conducerea interimara. PSD- ul trebuie sa fie condus de oameni integri, decisi si responsabili. Asta inseamna sa fii lider”, a mai afirmat Valeriu Zgonea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *