Skip to content
Politică

UPDATE Controale la Tarom și Compania Națională de Investiții, din ordinul lui Tudose

wokv.com

UPDATE 17:47

Directorul general al companiei aeriene de stat Tarom, Eugen Davidoiu, crede că verificarea pe care o va face Corpul de Control al premierului Mihai Tudose nu va scoate în evidenţă deficienţe din perioada în care el a condus compania şi nu consideră că trebuie să-şi dea demisia, în condiţiile în care, potrivit lui, a fost eficient şi a adus două avioane noi în cadrul flotei companiei, a declarat Davidoiu duminică la Digi24, citat de News.ro.

„Nu are cum să scoată în evidenţă deficienţe în perioada mea. Am fost foarte eficient. Am luat avioane care funcţionează şi aduc profit companiei, am reorganizat compania, despre ce deficienţe vorbim? Deficienţele sunt în spate, nu sunt la mine”, a afirmat Eugen Davidoiu, întrebat despre decizia premierului Mihai Tudose de a trimite Corpul de Control la Tarom.

El consideră că nu are motive de a-şi da demisia pentru că a fost eficient în activitatea sa.

„Eu nu voi demisiona pentru că nu am de ce. Voi pleca când voi dori eu pentru că am muncit acolo şi nu mi-am bătut joc. Am adus două avioane, le-am pus la muncă şi pentru asta trebuie să plec? Mi se pare o nebunie. De ce să-mi ceară cineva demisia? Că am demarat reorganizarea companiei? Poate pentru că am deranjat nişte grupuri de interese”, a afirmat Davidoiu.

Directorul general al Tarom a declarat că există servicii de informaţii care ar trebui să ştie ce companii externe doresc ca Tarom să dispară.

„Uitaţi-vă în jurul României: câte companii aeriene de stat mai sunt în picioare la ora asta? Să ne uităm cine sunt în spatele companiilor private care operează în România! Poate că sunt interesante sloturile companiei sau asset-urile (activele-n.r.), nu ştiu. (…) Domnul ministru al Transporturilor ştie de anul trecut, de când era secretar de stat, noi nu suntem organ de control. Ştiţi că Tarom nu are nici măcar jurişti? Fosta conducere a tăiat practic din organigramă aceste posturi”, a punctat Davidoiu, numit în funcţie pe 2 februarie de către Consiliul de Administraţie al Tarom.

——————

Duminică s-a făcut anunțul unor controale care vor avea loc la Tarom și Compania Națională de Investiții de către Corpul de Control al  premierului Mihai Tudose.

Conform unor surse guvernamentale citate de Agerpres.ro, aceste verificări vor avea loc începând cu ziua de luni, 21 august.

Prezența de duminică a prim-ministrului Tudose la Guvern indică faptul că urmează controalele. Sursele citate spun că premierul s-a aflat la Palatul Victoria pentru discuții în vederea acestor verificări.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *