Skip to content
Politică

UPDATE CSM a respins o plângere împotriva Laurei Kovesi

cotidianul.o

UPDATE 14:16

Secția pentru procurori a CSM a respins în urmă cu puțin timp plângerea împotriva Laurei Kovesi legată de trimiterea în control a propriei consiliere, judecătoarea Dana Tițian.

Hotărârea secției nu este definitivă, ea putând fi contestată de către Inspecția Judiciară, relatează Digi 24.

——————————–

UPDATE 12:30

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a amânat decizia în cazul sancțiunilor disciplinare în cazul Laurei Codruța Kovesi pentru data de 20 iunie, informează postul de televiziune Digi24.

————–

Laura Codruța Kovesi a mers miercuri în fața procurorilor Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), pentru a oferi explicații în privința unor acțiuni disciplinare deschise pe numele său.

Concret, este vorba despre decizia șefei DNA de a o trimite pe Dana Tițian (judecător detașat la Direcția Națională Anticorupție) să verifice activitatea unor procurori anticorupție din teritoriu, precum și de neprezentarea în fața comisiei parlamentare ce ancheta alegerile prezidențiale din 2009, informează Digi24.ro.

În urma audierilor, secția de procurori a CSM-ului ar urma să se pronunțe miercuri în cazul acțiunilor disciplinare ce o vizează pe Kovesi.

Șefa DNA ar fi comis o serie de abateri în ceea ce privește controalele tematice, atunci când și-a desemnat consilierul judecător (Dana Tițian), să controleze două servicii teritoriale. Kovesi a mai fost audiată în data de 6 iunie, atunci când a petrecut 2 ore la CSM, mai adaugă sursa citată.

Inspecția Judiciară a anunțat în data de 11 aprilie că a început urmărirea disciplinară față de Laura Codruța Kovesi, CSM urmând să stabilească sancțiunea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *