Skip to content
Politică

UPDATE Culisele negocierilor dintre PNL și PSD: ce au cerut social-democrații/ Lista de miniștri

PS News

UPDATE 17:11

Lista de miniștri cu care PSD a mers la negocierile pentru formarea unui viitor guvern.

Vasile Dîncu – vicepremier

Leonard Badea – ministru de Finanțe

Mihai Tudose – ministru de Interne/ ministrul Apărării

Sorin Grindeanu – ministrul Transporturilor

Gabriela Firea – ministrul Muncii/ ministrul Mediului

Alexandru Rafila – ministrul Sănătății

Paul Stănescu – ministrul Agriculturii

———————————————————–

Social-democrații au o întâlnire cu liberalii, joi, începând cu ora 16:00, la Parlament. Surse politice au precizat pentru PS News că PSD a cerut, încă de la începutul întâlnirii, funcția de premier, fiind partidul cu mai multe mandate în Parlament.

Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a declarat, joi, înainte de ședință, că „nu se pune problema” ca liberalii să renunţe la poziţia de prim-ministru. „Astăzi vom sta de vorbă cu cei din PSD. Nu se pune problema ca PNL să renunţe în vreun fel la poziţia de prim-ministru, dar în rest, înainte de orice, chiar dacă mi-e greu să stau de vorbă cu cei din PSD, şi nu ascund asta, nu îi simpatizez foarte mult, în acelaşi timp sunt un om conştient care ştie că majorităţile parlamentare sunt aritmetice. Ei au 157 de parlamentari, noi avem 115-119.

Vom sta de vorbă pe fiecare subiect. Cu siguranţă, dacă ne păstrăm individualitatea şi dacă vom reuşi să venim cu un plan foarte clar de reformă pentru România, vom găsi cea mai bună soluţie. Din punctul meu de vedere, prima opţiune rămâne indiscutabil USR, dar în cazul în care aritmetic nu putem constitui o majoritate, atunci suntem nevoiţi să stăm de vorbă”, a declarat Rareş Bogdan, la sediul PNL.

Precizăm că delegația PSD la întâlnirea de joi cu PNL este formată din principalii lideri ai partidului: președintele Marcel Ciolacu, prim-vicepreședinții Gabriela Firea și Sorin Grindeanu, secretarul general Paul Stănescu, președintele Consiliului Național – Vasile Dâncu si vicepreședintele Mihai Tudose.

De cealaltă parte, delegația PNL este formată, de asemenea, din principalii lideri liberali: Florin Cîțu, Gheorghe Flutur, Lucian Bode, Iulian Dumitrescu, Rareș Bogdan și Dan Vîlceanu.

Revenim cu detalii

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *