Skip to content
Politică

UPDATE Cum s-a apărat la moțiune / Teodorovici, tras la răspundere pentru ”harababura fiscală”

gds.ro

UDPATE 19:01

Vedeți mai jos cum s-a apărat ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, la moțiunea simplă dezbătută luni în plenul Camerei Deputaților.

Guvernantul a declarat că va susţine fără reţinere orice modificare a Codului fiscal sau de procedură fiscală atât timp cât prin aceste modificări se poate aduce o îmbunătăţire, o eficientizare sau o relaxare în domeniul fiscalităţii. De asemenea, el a spus că şi-a propus ca în luna iunie să iniţieze “o amplă campanie” cu privire la Codul fiscal şi la Codul de procedură fiscală, iar apoi să iniţieze, până în toamnă, un pachet legislativ “nou, modern, uşor de înţeles şi de aplicat”, scrie News.ro.

——————–

Moțiunea simplă depusă împotriva ministrului Finanțelor, Eugen Teodorovici, denumită „Harababura fiscală PSD-ALDE te lasă fără banii tăi de pensie!” va fi dezbătută luni.

Dezbaterea din plenul Camerei Deputaților ar urma să aibă loc luni, după ce moțiunea a fost inițiată de liberali. Votul va avea loc două zile mai târziu, miercuri. În plus, PNL îi cere lui Teodorovici să spună foarte clar ce se va întâmpla cu Pilonul II de pensii, conform Realitatea.net.

„Partidul Naţional Liberal nu v-a invitat nici la o competiţie de frumuseţe şi nici la un exerciţiu de «imagine», ci ca să vă solicite următoarele:

– Opriţi orice demers de anulare, suspendare sau naţionalizare a pensiilor din Pilonul 2. Nu furaţi dreptul la o pensie decentă pentru 7 milioane de români. Nu trădaţi generaţia de vârstă din care faceţi parte!

– Deblocaţi investiţiile publice! În 17 luni de guvernare sau şi mai bine spus din anul 2012, de când aţi revenit la guvernare, nu aţi demarat niciun proiect major de investiţii!

– Rezolvaţi problema bugetului aducând banii europeni gratuiţi. Aveţi experienţă, ca fost ministru al fondurilor europene şi ştiţi că se pot aduce zeci de miliarde la buget, dacă se vrea. Dacă va fi nevoie, faceţi chiar şi meditaţii cu doamna Plumb, căci se vede clar că domnia sa nu se pricepe deloc!

– Eliminaţi supraacciza şi veţi avea surpriza că veţi avea mai mulţi bani la buget!

– Eliminaţi absurditatea de Split-TVA, care a lovit în cei oneşti şi i-a mângâiat pe umăr pe evazionişti!

– Nu vă raliaţi demersului de constituire a Fondului Suveran de Dezvoltare şi Investiţii, pentru că veţi gira un demers cu interese economice ascunse!

– Daţi-l afară pe Darius Vâlcov din minister şi amintiţi-vă promisiunile făcute ca senator!

– Nu mai modificaţi în fiecare şedinţă de guvern Codul fiscal, pentru că, oricum, aţi speriat toţi investitorii!”, se afirmă în moțiune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *