Skip to content
Politică

UPDATE Cum se apără / Să vezi și să nu crezi! Gabriel Oprea ar fi trucat o poză cu el și Obama FOTO

aktual24.ro

UPDATE 19:34

Contactat de Pressone.ro, Gabriel Oprea a susținut că fotografia în care el apare dând mâna cu Barack Obama este reală, dar nu a fost publicată pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe, ci i-a fost trimisă lui, personal.

„Momentul a fost oficial – am fost chiar acolo. Normal ca la Ministerul de Externe să fie dată poza când a dat mâna președintele Obama cu cel mai reprezentativ, cu șeful statului, nu să fi dat poza când dădea cu mine sau cu Aurescu. Vă dați seama: când a venit omul, domnul Obama în sală, l-a salutat pe președintele Băsescu, i-am fost prezentat, ministrul Apărării, domnul Aurescu, a dat mâna cu fiecare, e un om normal. Mi s-a dat și mie poza când m-a salutat pe mine. E normal să nu dea oficial”, a declarat Oprea.

————————

Fostul ministru de Interne, Gabriel Oprea, pe pagina sa de Facebook, a postat un mesaj în care a amintit de despre o vizită oficială în Washington DC prilejuită de semnarea unui acord de cooperare.

Una dintre pozele care erau atașate mesajului fostului ministru era însă trucată, informează Adevărul.ro.

Concret, este vorba despre o poză în care Barack Obama dădea mâna cu fostul președinte Traian Băsescu, însă pe care Oprea a modificat-o astfel încât să pară că el însuși s-ar fi bucurat de strângerea de mână a fostului lider din SUA.

Trucajul lui Oprea a fost descoperit pentru că în arhiva Ministerului de Externe există pozele reale de la întâlnirea din 2015, în care se vede clar cum Obama dădea mâna cu Băsescu.

Descoperirea a fost făcută de un jurnalist și apoi semnalată pe rețeaua de socializare.

Puteți vedea AICI poza postată de Oprea și AICI poza reală din arhiva MAE.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *