Skip to content
Politică

UPDATE Curg demisiile din grupul parlamentar PNL. Încă un liberal părăseşte barca lui Florin Cîțu

Inquam Photos / Ilona Andrei

UPDATE 13:06

Și deputatul liberal de Sibiu, Constantin Șovăială, un apropiat al lui Ludovic Orban, a anunțat joi că părăsește grupul parlamentar al PNL și a criticat dur noua conducere a partidului.

„Am luat decizia de a mă retrage din Grupul parlamentar al PNL din Camera Deputaţilor. Mă simt stânjenit de ceea ce se întâmplă în politica românească şi mi-e greu să identific valori liberale în tot acest peisaj. În plus, nici între colegii care acceptă actuala situaţie nu mă regăsesc. Nu pot să girez politici şi nici să fac politică atât de departe de români!”, a scris Șovăială într-o postare pe Facebook.

—————————

Deputatul Ionel Dancă, fost purtător de cuvânt în Guvernul Orban şi-a dat demisia, joi, din grupul parlamentar PNL, el urmând a activa ca neafiliat. Este al patrulea liberal care părăseşte grupul PNL, după plecarea lui Ludovic Orban. Miercuri, şi-au anunţat demisiile deputaţii Ionel Ştefan şi Alexandru Kocsis şi senatorul Ovidiu Florean. Dancă afirmă că sunt şi alţi parlamentari care vor pleca din grupul PNL în perioada următoare, şi a dat ca exemplu pe deputatul Luminiţa Barcari, care şi ea şi-ar fi dat demisia.

”Începând de astăzi, sunt un parlamentar liber al PNL, voi activa în calitate de deputat neafiliat”, a spus Dancă, la Parlament, el arătând că în PNL, a fost în faţa oamenilor cu un program de guvernare care a primit votul de încredere la alegerile parlamentare, în formulă de guvernare cu USR şi UDMR”.

El a spus că ceea ce se întâmplă în aceste zile nu are legătură cu votul românilor din 2020.

”Prin urmare, ca un gest de protest faţă de actuala conducere a PNL, care în parteneriat cu preşedintele Klaus Iohannis au aruncat ţara în haos şi au abandonat programul de guvernare şi măsurile incluse în acest program, mi-am depus astăzi demisia din grupul PNL”, a arătat el.

Tonul plecărilor din grupul parlamentar PNL a fost dat de Ludovic Orban. Fostul președinte al PNL și-a anunțat, marți dimineața, în plenul Parlamentului demisia din grupul parlamentar al PNL, precizând însă că nu demisionează încă și din partid. El a anunțat că își va continua activitatea ca parlamentar neafiliat. Orban a lansat acuzații dure la adresa lui Florin Cîțu și a președintelui Klaus Iohannis: ”Conducerea ruptă de realitate din cauza unui nor de prafuri trebuie să plece acasă. Liberalii să renunțe la golf”.

Ludovic Orban a pierdut alegerile interne la congresul din 25 septembrie în fața lui Florin Cîțu. De atunci, a intrat într-un război public al declarațiilor atât cu președintele Klaus Iohannis cât și cu noul lider PNL. Orban a demisionat și de la șefia Camerei Deputaților, anunțând că tatonează perspectiva ruperii PNL și formării unui nou partid. În sprijinul său s-au manifestat deja circa 30 de parlamentari PNL.

 

1 comentariu la “UPDATE Curg demisiile din grupul parlamentar PNL. Încă un liberal părăseşte barca lui Florin Cîțu

  1. Precizarile astea,cum ca Orban a pierdut alegerile din partid,sunt doar jumatati de adevar!!A PIERDUT FORTAT DE IOHANNIS SI COZILE SALE DE TOPOR:GORGHIU,RARES BOGDAN,BOC,BODE ,FLORIN ROMAN-A vazut o tara intreaga ce fel de alegeri au fost la congres,parca erau alegeri cu pistolul in coaste!!-varora le-a ordonat sa-l bage in competitie cu Orban,pentru a avea el controlul total pe justitie! Caci cu Orban presedinte PNL si apoi iar premier,SIGUR USRul nu iesea de la guvernare,neacceptand sa faca jocurile Iohannis in partid si coalitie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *