Skip to content
Politică

UPDATE Cutremur în coaliție: Barna anunță că premierul Florin Cîțu nu mai are susținerea USRPLUS

Inquam Photos/Ion Mates
" "

UPDATE 14:54

Vicepremierul Dan Barna a anunțat, miercuri, într-o conferință de presă, că USRPLUS va rămâne la guvernare doar dacă pleacă din funcție premierul Florin Cîțu.

" "
" "

„Decizia lui Florin Cîțu aruncă Coaliția de guvernare într-o criză majoră. Premierul Florin Cîțu nu mai are susținerea USRPLUS. Am discutat cu președintele României și vom găsi o soluție privind interimatul la MS. Nu există nicio evaluare pentru decizia pe care premierul si-a asumat-o unilateral. Cerem o întâlnire de urgență a Coaliției pentru a avea un dialog responsabil pentru retragerea sprijinului politic al premierului Cîțu.

I se reproșează lui Vlad Voiculescu lucruri pe care nu le-a avut în control: campania de vaccinare e coordonată de premier. Faptul că suntem pe ultimele locuri nu arată performanță. Vom vedea dacă e necesară medierea președintelui. Am toată încrederea în maturitatea liderilor Coaliției. Miza e să guvernăm pentru România. Sunt de acord cu premierul: România nu stă într-o singură persoană.”, a precizat Dan Barna.

—————————–

Vicepremierul Dan Barna refuză să preia interimatul la Ministerul Sănătății. Acesta și-ar fi informat colegii din conducerea Alianței USR PLUS că refuză să preia interimatul, miercuri, în ședință, au precizat surse politice.

De cealaltă parte, se pare că premierul Florin Cîțu este dispus să preia conducerea Ministerului Sănătății.

USRPLUS ia în calcul ieșirea de la guvernare

Sunt mai multe scenarii luate în calcul la ședința alianței USRPLUS, inclusiv ieșirea de la guvernare, deși această variantă are șanse mici, o recunosc chiar lideri din partid. Un alt scenariu transmis pe surse de cei din USR PLUS este rămânerea la guvernare, dar fără Cîțu premier.

Se discută și posibile variante de înlocuire a lui Vlad Voiculescu la ministerul Sănătății. Unul dintre numele vehiculate pe surse este cel al medicului și deputatului USR, Adrian Wiener. PLUS nu ar fi totuși de acord cu această propunere.

DETALII AICI: Cine ar putea veni în locul lui Vlad Voiculescu la Ministerul Sănătății. Numele aflat pe lista scurtă a USRPLUS

Amintim că ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a fost demis de premierul Florin Cîțu, în urma discuțiilor avute cu Dan Barna, liderul USR PLUS, miercuri dimineață. De altfel, acesta va ocupa funcția de ministru interimar al sănătății.

„Astăzi, 14 aprilie, i-am înaintat domnului Președinte Klaus Iohannis documentele de revocare din funcția de ministru al Sănătății a domnului Vlad Voiculescu. Interimatul funcției va fi asigurat de către domnul Dan Barna, până la numirea unui nou ministru la conducerea ministerului Sănătății. Totodată, am decis demiterea din funcția de secretar de stat la ministerul Sănătății a doamnei Andreea Moldovan, iar decizia va fi publicată în Monitorul Oficial în cursul zilei de astăzi”, a anunțat Cîțu, în urmă cu câteva momente.

 

1 comentariu la “UPDATE Cutremur în coaliție: Barna anunță că premierul Florin Cîțu nu mai are susținerea USRPLUS

  1. Acest ..Sebastian Ghita.. , al USR , abonat la contracte cu statul , mai bine ar tacea la fel si colegul lui Ciolos .
    Toti USR-istii si PLUS-istii au demonstrat ca sunt buni numai la scandal .
    Capacitate de constructie si profesionalism zero.
    Locul lor este intr-o alianta cu AUR , sunt perfect compatibili.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *