Skip to content
Politică

UPDATE Dan Andronic, primele declarații: Voi cere ca audierea să fie înregistrată /Încep audierile în comisia de anchetă a prezidențialelor

puterea.ro

UPDATE 10:35

Chiar înainte de intrarea în sala de audieri, Dan Andronic a declarat că este optimist cu privire la această anchetă și consideră că trebuie făcută lumină în acest caz.

Este vorba de lucruri pe care le-am aflat recent, nu am vrut să îmi scriu memoriile, dar trebuie să se facă lumină în acest caz. Eu voi rămâne la fapte, sunt aici în calitate de martor, nu există loc interpretări.

Voi cere ca audierea să fie înregistrată pentru că la un moment dat vreau să o public. Acestă audiere nu este penală, deci nu văd de ce să nu fie publică. Nu comentez despre doamna Kovesi. Dacă este să merge pe logică, nu putem înțelege ce căutam acești magistrați în casa lui Oprea. Eu sper să aflăm măcar o pare din adevăr”, a spus Dan Andronic, potrivit evz.ro


Parlamentarii din Comisia de anchetă a alegerilor prezidențiale încep luni, 22 mai, audierile în scandalul declanșat de dezvăluirile jurnalistului Dan Andronic cu privire la implicarea unor instituții ale statului în susținerea candidatului Traian Băsescu în turul final de scrutin.

Primul pe lista celor audiați aeste chiar Dan Andronic, reprezentanții comisiei considerând că, din moment ce acesta stă la baza întregului scandal, tot el poate prezenta un fir al întregii povești în care sunt suspectate de implicare personaje precum Laura Codruța Kovesi, George Maior, Florian Coldea și Gabriel Oprea.

Dan Andronic a fost chemat la audieri pentru luni de la ora 10,00., conform site-ului antena3.ro. „Pentru săptămâna viitoare ne-am propus să lucram luni, marţi şi miercuri în şedinţa comisiei.

Începem deja să invităm pentru audieri o serie de persoane, la propunerea colegilor, persoanele implicate în ceea ce s-a întâmplat în 2009. Astfel, luni, comisia lucrează de la 10,00 la 13,00 şi primul invitat va fi domnul Dan Andronic”, a explicat președintele Comisiei, senatorul PSD Mihai Fifor, după prima întrunire de săptămâna trecută.

Seria audierilor va continua săptămâna aceasta cu Mircea Geoană (marți-n.r.) și fostul ministru de Interne Vasile Blaga (miercuri-n.r). Tot în cursul zilei de luni, în fața comisiei ar putea fi chemată și fosta structură de conducere a Autorității Electorale Permanente, în frunte cu fostul președinte, Ana Maria Pătru.

Dan Andronic a făcut publice dezvăluirile despre alegerile din 2009 în cadrul unui serial publicat în ziarul Evenimentul zilei. Astăzi, textul jurnalistului deviază de la tema implicării unor instituții de stat în deznodământul alegerilor din 2009, pentru a vorbi despre a patra putere în stat, presa, și implicarea serviciilor secrete în activitatea redacțiilor.

„Vreau să fiu clar: există ofițeri deplin conspirați în mass-media, dar nu așa de mulți pe cât ne închipuim.Colaborarea între serviciile de informații și ii ziariști are mai mult rolul promovării unor interese punctuale, fiind canalizate pe anumite zone, în special politică, justiție și relații externe”,  scrie Andronic în Evenimentul zilei.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *