Skip to content
Politică

UPDATE Dăncilă, la bilanț: Veniturile la bugetul de stat au crescut

viorica-dancila-465x390.jpg

UPDATE 14:55

În același bilanț al guvernării, prim-ministrul Viorica Dăncilă a vorbit despre salariile medicilor și indemnizația pentru persoanele cu handicap.

" "

„Am crescut indemnizația pentru persoanele cu handicap: am prezentat-o în euro, astfel încât să avem o imaginie reală să nu fie influențată de inflație. Am majorat indemnizația la 108 euro. Aceasta a crescut cu 110% din 2016 până acum. În domeniul sănătații, am majorat consistent salariile medicilor. Creșterile sunt mult peste 100%. Veniturile medicilor din România încep să fie comparabile cu cele din Uniunea Europeană”, a afirmat Dăncilă.

—————————

UPDATE 14:09

Viorica Dăncilă prezintă bilanţul primelor şase luni de guvernare. Premierul României a vorbit despre realizările guvernării sale, una din cele mai marcante menționate de aceasta fiind creșterea veniturilor la bugetul de stat cu 12 procente față de perioada similară a anului 2017.

”Mă voi referi doar la cele mai relevante măsuri din programul de Guvernare pe care le-am realizat în acest prim semstru din 2018. Voi începe cu principalii indicatori macroeconomici care au defenit guvernarea. Total venituri bugetare: Semestrul I, 2017, 117,2 miliarde de lei, semestrul I 2018, 132 de miliarde de lei. Veniturile la bugetul de stat au crescut cu 12%, față de 2017. În ceea ce privește structura veniturile am decis să prezint sumele din impozitele pe venit comparativ cu cele din contribuții speciale. Pe de o parte, avem o scădere a sumelor din impozitele pe venit, dela 14,8 miliarde de lei, în semestrul I din 2017, la 11,7 miliarde de lei, în semestrul I din 2018, acest lucru s-a datorat faptului că impozitul a fost redus de la 16%, la 10%. Am avut o scădere de 3, 1 miliarde lei. Transferul contribuțiilor sociale de la angajator la angajat a adus la buget un plus de 12,6 miliarde lei. Măsurile sociale care s-au luat în aceste șase luni. Punctul de pensie s-a majorat de la 1.000 de lei la 1.100 de lei. Anul viitor punctul de pensie va crește cu 15% și va ajunge la 1265 de lei. Am majorat pensia minimă garantată, de la 520 de lei la 640 de lei”, a zis Dăncilă conform antena3.ro.


Premierul Viorica Dancilă îşi va prezenta luni, ora 14:00, la Palatul Victoria, raportul de activitate la 6 luni de la învestirea în funcție. Cel de-al treilea premier al coaliției PSD-ALDE a ajuns la momentul la care trebuie sa prezinte cele mai importante măsuri adoptate de către Guvern, după cum a declarat Liviu Dragnea, preşedintele PSD, recent, în cadrul unei emisiuni TV.

Viorica Dancilă a fost învestită în funcție de către Parlamentul României în data de 29 ianuarie 2018, dupa ce Sorin Grindeanu şi Mihai Tudose au fost îndepărtați de la Guvern chiar de partidul care i-a propus. Incă de la începutul mandatului, premierul Dancilă s-a aflat în atenția presei şi a publicului mai mult pentru gafele si greşelile de exprimare, care au stârnit hohote de râs sau, dimpotrivă, revoltă.

Amintim ca presedintele Klaus Iohannis i-a solicitat lui Dancilă demisia în urma unor scandaluri, printre care disputa dintre Guvern şi BNR sau mutarea ambasadei României la Ierusalim .

" "
" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *