Skip to content
Politică

UPDATE Daniel Dragomir a publicat documentele promise în emisiunea lui Ciutacu

stireazilei.com

UPDATE 11:50

Fostul colonel SRI Daniel Dragomir a publicat în urmă cu puțin timp documentele promise în emisiunea de luni seară a jurnalistului Victor Ciutacu de la România TV.

Iată mesajul lui Dragomir, așa cum apare el în postarea de marți de pe blog:

„Bună ziua,

Așa cum v-am anunțat de ieri voi începe să prezint documente.

Mandatele de siguranță națională la care am facut referire aseară se refera la un prim exemplu, una din modalitățile în care oameni din media, oameni de afaceri și oameni politici au fost interceptați în ultimii ani.

În acest caz vorbim de perioada 2009-2013.

Interceptările s-au facut în baza prevederilor legii 535 / 2004 privind prevenirea și combaterea terorismului și în baza legii 51 / 1991 privind securitatea națională a României.

Aceste prevederi au permis interceptarea unor persoane pentru activități conexe fenomenului terorist: “subminarea, sabotajul sau orice acțiuni care au ca scop înlăturarea prin forță a instituțiilor democratice…” (art.3 lit. f) și “inițierea sau constituirea de organizații sau grupări ori aderarea sau sprijinirea sub orice formă a acestora…” (art. 3, lit. l).

Mai mult, in luna februarie 2014, după ce a avizat toate cererile de eliberare a mandatelor în cauză din poziția de Sefă a Parchetului General, doamna Kovesi solicita toate aceste mandate pentru a le utiliza în dosare de corupție, de data aceasta din pozitia de Șefă a DNA.

De ce?
Cum a fost posibil așa ceva?
Cine a aprobat și care a fost lanțul ierarhiei utilizate în acest caz?
Cât a costat toată urmarirea “teroriștilor”?
Câți oameni politici, din media și de afaceri au fost urmăriți?
Despre toate acestea și multe altele în curând.

Orice vreme-și are vremea.

——————————————-

Controversatul fost colonel SRI Daniel Dragomir a făcut luni seară dezvăluiri despre așa-numitul „câmp tactic” – implicarea Serviciului Român de Informații în mai multe dosare penale – în cazul de față, instrumentate de către Direcția Națională Anticorupție (DNA).

Mai precis, Daniel Dragomir a vorbit la România TV despre fostul prim-adjunct al SRI Florian Coldea şi a povestit cum rechizitoriile prezentate de procurorii DNA în instanţă erau scrise, de fapt, de către ofiţeri SRI.

Daniel Dragomir a fost decorat după salvarea jurnaliştilor români din Irak, iar în ultimii ani a devenit cunoscut prin implicarea sa în Dosarul Black Cube, în care a fost şi arestat. Luni seară, el a arătat cum funcţionează sistemul, confirmând că exista o colaborare între SRI şi DNA pentru a se obţine sentinţe favorabile în justiţie.

„Ofiţerii SRI făceau rechizitoriile, iar bravii procurori DNA le luau, le contrasemnau şi le trimiteau în instanţă. Sperau ca cei din câmpul tactic să dea decizii favorabile. Cei din SRI dădeau bileţele şi erau dictate complete de judecată. Erau relaţii personale între judecători şi ofiţeri care erau implicaţi în câmpul tactic. Dumbravă sprijinea judecătorii să ajungă în poziţii. A fost şi prin şantaj cum ar fi fost arhiva SIPA. Au fost şi ofiţeri acoperiţi în justiţie. Când vorbim de ofiţeri acoperiţi între procurori şi judecători se încalcă grav Constituţia”, a punctat Dragomir.

Fostul colonel SRI a confirmat şi întâlnirea din sufrageria lui Gabriel Oprea, din noaptea alegerilor prezidenţiale ale anului 2009. „Aceste întâlniri erau de domeniul evidenţei. Se ştiau în SRI. La întâlniri merg şoferi – acele persoane raportează. Ele au foi de parcurs. Toate activităţile există. Se pot identifica cu uşurinţă”, a mai spus Daniel Dragomir.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *