Skip to content
Politică

UPDATE De ce i-a fost frică n-a scăpat: Negulescu „Portocală”, EXCLUS din magistratură

romaniatv.net

UPDATE 14:08

De ce i-a fost frică nu a scăpat: Mircea Negulescu „Portocală” a fost EXCLUS din magistratură.

Decizia a fost luată în urmă cu puțin timp de către plenul Secției de procurori a CSM, informează Realitatea TV.

——————————-

Procurorul suspendat Mircea Negulescu, zis „Portocală”, stă ca pe jar: Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) l-ar putea EXCLUDE din magistratură.

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) este așteptată marți să pronunţe o soluţie în privinţa abaterilor pe care Negulescu le-ar fi comis, informează Mediafax.

Potrivit articolului 100 al Legii 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, sancţiunile ce pot fi aplicat magistraţilor, proporţional cu gravitatea abaterilor sunt: avertisment, diminuarea indemnizaţiei de încadrare lunară brută cu până la 15% pentru o perioada de trei luni, mutarea disciplinară la o altă instanţă sau la un alt parchet sau, cea mai gravă, excluderea din magistratură.

Inspecţia Judiciară a demarat trei cercetări disciplinare în cazul magistratului, fiind suspectat că, printre altele, ar fi cerut unui alt procuror informaţii cu privire la unele interceptări dintr-un dosar. În spaţiul public au apărut mai multe înregistrări din discuţii pe care le-ar fi avut cu părţi din dosare, aceste aspecte constituind subiectul unor cercetări al Inspecţiei Judiciare.

În una dintre înregistrări, Mircea Negulescu îi cerea unui martor cu identitate protejată să semneze un denunţ împotriva omului de afaceri Sebastian Ghiţă, iar martorul îi spunea lui Portocală: „Anul trecut scriam de Cosma şi se duce nevinovat la puşcărie”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *