Skip to content
Politică

UPDATE Decizia instanţei în dosarul caselor lui Iohannis / Zi decisivă pentru preşedinte

UPDATE 11:45

Vezi mai jos care este decizia instanţei în dosarul caselor preşedintelui Klaus Iohannis.

Procesul președintelui Klaus Iohannis în care demnitarul a cerut desființarea deciziilor civile prin care a fost anulat contractul de vânzare-cumpărare a imobilului din Sibiu a fost amânat, transmit televiziunile de ştiri.

Zi cu emoții pentru șeful statului, Klaus Iohannis. Acesta va afla astăzi ce au decis magistrații Curții de Apel Brașov.

Astfel, aceștia vor lua, luni, o decizie în ceea ce priveşte un imobil din centrul Sibiului, pierdut în instanţă de Klaus Iohannis în noiembrie 2015.

Şeful statului a contestat decizia prin care contractul de vânzare-cumpărare a fost declarat nul.

Presedintele Klaus Iohannis a cerut in contestatia depusa in 2015, desfiintarea deciziilor civile prin care mai intai Tribunalul Brasov si apoi Curtea de Apel Brasov au anulat contractul de vanzare-cumparare a imobilului situat intr-o zona din centrul Sibiului, potrivit hotnews.ro.

Pe 4 ianuarie 2016, Curtea de Apel Brasov a fixat un nou termen de judecata pentru luni, 25 ianuarie. Unul dintre argumentele judecatorilor a fost ca avocatii presedintelui nu au motivat atunci contestatia in anulare. Este ultima cale de atac pe care sotii Iohannis o pot cere, in acest caz.

Imobilul din centrul Sibiului, trecut in declaratia de avere a primarului Sibiului ca avand o suprafata de 166 de mp, a facut parte din averea sotilor Maria si Eliseu Ghenea, nascuti in comuna Porumbacu de Jos. Dupa decesul acestora, in anii ’70, averea a trecut in proprietatea unei surori a lui Eliseu Ghenea, care a decedat cativa ani mai tarziu, fara a avea copii. Prin urmare, si casa de pe strada Nicolae Balcescu, din Sibiu, a trecut in proprietatea statului roman.
In 1997, imobilul din centrul Sibiului a fost cumparat de chiriasi. Doi ani mai tarziu, contractele de vanzare-cumparare ale acestor fosti chiriasi au fost anulate de instanta, la cererea lui Ioan Bastea, care a aratat ca este fiul lui Nicolae Bastea, nepot al sotilor Ghenea.

Dupa anularea acestor contracte, casa ajunge in proprietatea familiei Iohannis, care cumpara si partile de proprietate ale urmasilor lui Nicolae Bastea. Fostii chiriasi, ramasi fara locuinte, pornesc procese pentru anularea actelor care au dus la noua stare de fapt, potrivit Romanitatv.net

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *