Skip to content
Politică

UPDATE Declarația lui Onea/Lucian Onea și Mircea Negulescu, sub control judiciar

Incisiv de Prahova
" "

UPDATE 15:00

Fostul procuror-şef Direcției Naționale Anticorupție (DNA) Ploieşti, Lucian Onea, a fost audiat, miercuri, la Parchetul General. La finalul audierilor, procurorul a declarat că nu a fost instituită în cazul său măsura controlului judiciar.

" "

„Cred că aţi fost informaţi greşit. Nu există niciun control judiciar”, a declarat Lucian Onea, la ieşirea din Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ), acolo unde a stat câteva ore, conform evz.ro.

—————————————–

Lucian Onea și Mircea Negulescu au fost plasați sub control judiciar în dosarul deschis după plângerea formultă de către Vlad Cosma.

Conform B1.ro, Lucian Onea a demisionat din funcția de conducere de la DNA Ploiești după ce a fost pus sub urmărire penală într-un dosar ce privește falsificarea unei liste de martori în cadrul unei anchete. Același dosar îl vizează și pe un alt fost procuror DNA Ploiești, Mircea Negulescu.

Au fost depuse mai multe plângeri pe numele celor doi la Parchetul General, de către persoane anchetate de aceștia. Printre ele a fost și plângerea depusă de fostul deputat PSD, Vlad Cosma care îi acuză de abuz în serviciu,  compromiterea intereselor justiţiei, cercetare abuzivă, represiune nedreaptă și constituirea unui grup infracțional organizat. Plângerea îi mai vizează și pe procurorii Giluela Diaconu și Alfred Savu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *