Skip to content
Politică

UPDATE Declarațiile liderilor politici. Quintus: Astăzi putem schimba destinul Românei!

historia.ro

UPDATE 15:34

Președintele de onoare al PNL, Mircea Ionescu Quintus, a declarat că alegerile de duminică pot schimba destinul României, exprimând-și speranța că în viitorul Guvern va fi reprezentată majoritatea „reală” a parlamentarilor.

„Sunt aici (…) pentru că socotesc că țara, noi toți, românii, ne găsim într-un moment de mare răspântie. Cred că ziua de astăzi poate să schimbe într-un fel sau în altul destinul acestei țări în care trăiesc de o sută de ani. (…) Totul depinde de înțelepciunea și mai ales de prezența alegătorilor noștri. Dacă avem noroc și cu o vreme bună și își dau seama că votul lor contează enorm și depășim 50, poate spre 60 de procente, totul este în regulă. Altfel, hotărăște țara și soarta țării un număr mic care nu reprezintă în întregime poporul nostru”, a spus Quintus, citat de agerpres.ro.

Mai mult, președintele de onoare al PNL și-a exprimat speranța că în viitorul guvern va fi reprezentată majoritatea „reală” a parlamentarilor.

„Sper ca de acum încolo să avem un Guvern în care să fie reprezentată majoritatea reală a parlamentarilor, sper ca Parlamentul, așa cum era pe vremea mea, să își facă datoria (…) și mai sper ca prim-ministrul care se va așeza acolo și Guvernul — sigur că va fi politic, nu am nicio îndoială — să înțeleagă mai bine nevoile noastre și să ne guverneze pe noi și mai puțin pe niște alte interese care nu sunt ale românilor„, a adăugat Quintus.

UPDATE 12:59iun secret pentru nimeni. 

Sper să se consolideze niște procese care au evoluat într-un sens pozitiv, să fie limitate o serie de devieri de la mersul luvcrurilor așa cum dorește lumea și să ofere viitoarea componență a Parlamentului motive se satisafacții oamenilor, mai ales oamenilor cu venituri mici. 

Eu cred că interesul fiecăruia este să fie prezent la vot, dacă vrea să vadă îmbunătățindu-se ceva, prezența la vot este absolut obligatorie. Cred că un număr mare de oameni înțeleg acest lucru. Sigur, sunt și oameni care nu mai au încredere în structurile statale. 

Trebuie să dăm mai multă încredere oamenilor și comunicarea sufletească între cei aleși și alegători să fie temeiul consolidării democratice”, a spus Ion Iliescu, citat de B1.ro.

Fostul șef al statului s-a prezentat la vot fără soția sa, așa cum obișnuia în anii trecuți, precizând că, de data aceasta, ea nu se simte prea bine.


UPDATE 12:53

Primarul municipiul Craiova, Lia Olguţa Vasilescu (vicepreședinte al PSD), şi-a exprimat opţiunea electorală la una dintre secţiile amenajate la Liceul CFR din oraş, declarând că a votat pentru un Parlament eficient care să dea României un Guvern competent, care să gândească româneşte, scrie Antena3.ro.

„Am votat pentru un parlament eficient care să dea României un guvern competent, care să gândească româneşte, care să se preocupe de România în principal, care să se gândească la firmele româneşti, la ţăranul român, la muncitorul român, la pensionarul român. Şi cred că azi vom avea o zi foarte frumoasă. Am văzut foarte multă lume ieşind la vot încă de dimineaţă”, a spus Olguţa Vasilescu care deschide lista partidului pentru Camera Deputaţilor.

În opinia edilului, la alegerile parlamentare din acest an, prezenţa la vot va fi mai mare decât în urmă cu patru ani.

„Cred că vom avea o participare mai mare decât la alegerile din 2012 pentru Parlamentul României şi asta nu poate să mă facă decât să fiu foarte optimistă în ceea ce priveşte rezultatul”, a afirmat Olguţa Vasilescu, care a venit la vot împreună cu fiul său.


UPDATE 11:21

Președintele Uniunii Salvați România (USR), Nicușor Dan, și-a exprimat, duminică, dreptul de vot la Școala Gimnazială nr. 279 „Sfinții Mihail și Gavril” de pe strada Prelungirea Ghencea.

„Am ajuns la secția de votare de la școala Sfinții Mihail și Gavril din Prelungirea Ghencea. Votez pentru o nouă clasă politică și pentru viitor. Votez pentru o Românie cinstită, educată, sănătoasă, competitivă, mândră. Iar pe voi vă îndemn să veniți la vot, să vă sunați prietenii și rudele să voteze. Astăzi e ziua cea mai importantă din următorii 4 ani ai țării. Hai la vot! Acum avem cu cine”, le-a transmis Dan alegătorilor, potrivit unei postări de pe Facebook.


UPDATE 11:08

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a votat la secţia 48 din municipiul Cluj-Napoca, unde a venit alături de soţia sa, Oana Boc.

Edilul Clujului a declarat că a votat pentru ca România să aibă o guvernare stabilă, pentru că ”urmează vremuri dificile”.

Am votat cu cei care cred că România merge înainte prin invesitiţii şi locuri de muncă. Investiţiile şi locurile de muncă reprezintă cea mai bună cale spre creşterea economică şi în acelaşi timp cea mai bună formă de protecţie socială. Îi îndemn pe toţi clujenii să meargă la vot. Avem nevoie de o guvernare stabilă, pentru că urmează vremuri dificile. Trăim într-un context geopolitic destul de încărcat. Opţiunile vecinilor noştri sunt cunoscute. România are nevoie de consolidarea statului în UE, NATO şi în parteneriatul strategic cu SUA. Anul viitor urmează patru alegeri strategicice de care depinde viitoru UE: alegerile din Franţa, alegerile din Germania, cele din Olanda şi cele din Italia. E bine să avem un guvern stabil şi legitim, iar această legitimitate nu poate rezulta decât dintr-o largă participare a românilor la vot”, a afirmat Boc.

UPDATE 11:02

Prim-vicepreședintele PNL Cristian Bușoi și medicul Leon Dănăilă (candidat în fruntea listei de Senat la București) au votat, astăzi, la o secție din Capitală. Cei doi au declarat că ți-au exprimat votul pentru o Românie cu politicieni cinstiți și cu un viitor mai bun.

”Am votat pentru ca România să continue drumul bun început acum doi ani, pentru a-și consolida profilul de țară europeană, parteneriatul translatantic, pentru ca viitorul Parlament, clasa politică să fie mare responsabile, mai transparente, mai apropiate de cetățean, mai cinstite și mai eficiente. Sper ca un număr cât mai mare de români să iasă să-și exprime opțiunea de vot”, a afirmat Cristian Bușoi.

La rândul său, neurochirurgul Leon Dănăilă a afirmat că a votat pentru o viață mai „bună, decentă”.
”Am votat pentru politicieni cinstiți. Fără politicieni cinstiți nu putem construi noi spitale, autostrăzi, nu putem avea o viață mai bună.
Pentru a avea o viață decentă, este necesar să schimbăm clasa politică. Daca nu schimbăm clasa politică, batem pasul pe loc”, a spus Dănăilă.

UPDATE 10:50

Călin Popescu Tăriceanu, liderul ALDE și președintele Senatului, a votat astăzi și a declarat că este un „moment foarte important pentru evoluția României”.

„Consider că suntem într-un moment foarte importat pentru evoluţia României, pentru evoluţia viitoare în sensul democratic, în sensul respectării drepturilor şi libertăţilor. Îmi doresc ca votul de astăzi al românilor să fie pentru o Românie care să îşi regăsească identitatea, să îşi regăsească demnitatea şi interesul naţional, pentru prosperitatea tuturor. De aceea crezul meu este că prin acest vot putem să redăm România românilor”, a spus Tăriceanu, duminică.

—————————–

UPDATE 10:46

Președintele PMP, Traian Băsescu, a votat în această dimineață alături de soția sa la Colegiul Economic „A.D. Xenopol”.

Fostul șef al statului a declarat la ieșirea de la urne că și-a exprimat votul cu gândul la o majoritate parlamentară care să nu încerce să pună justiția sub control politic.

”Vom avea un guvern eficient, eficient în a utiliza banii europeni, spre exemplu, care ar crea locuri de muncă. 

Am votat cu gândul la un guvern care să genereze politici pe cele trei mari domenii în care, dacă nu facem ceva, România va avea probleme în viitor: natalitate, educație, săntăte. 

Am votat cu gândul la o majoritate care să nu încerce să pună sub control politic justiția și cu gândul la o justiție care să înțeleagă că respectarea drepturilor fundamentale este urgența zero în construirea unui stat de drept

Eu sper ca vor merge românii in număr mare la vot”, a declarat Traian Băsescu.

UPDATE 10:36

Primarul Constanței, Decebal Făgădău, a transmis și el un mesaj la ieșire de la urne, precizând că e momentul să se treacă de la dezbateri sterile la construcție și, totodată, ca orașul de la malul mării să fie mai prezent pe hartă.

„Am venit totodata pentru a da un vot de blam celor care au inselat increderea si prezinta forme fara fond. Am venit cu speranta ca de anul viitor incepem Cazinoul si nu o sa avem dispute legate de niciun rezultat. Am venit ca mi se pare important ca noi constantenii sa facem parte dintr-un proiect. Mi se pare firesc ca noi constantenii sa nu lipsim de pe harta.E momentul ca Bucurestiul si Constanta sa faca corp comun. Sa fie motoarele care muta polii de la dezbateri sterile vs un proiect serios, bine implementat. Sper ca cetatenii sa se prezine in numar cat mai mare la vot. (…) Sper sa ajungem la momentul constructiei, inceput si bine facut, si sa trecem mai repede peste proceduri”, a declarat edilul Constanței, la ieșire din secția de vot.

 

UPDATE 10:30

Alina Gorghiu, liderul PNL, s-a prezentat la o secție de votare din Timișoara, de unde le-a transmis un mesaj românilor, în ziua alegerilor parlamentare.

„E prima data cand votez in Timisoara si le multumesc tuturor. Este prima data cand votez pentru o echipa atat de buna. Votez ca un om normal astazi, pentru copilul meu, pentru familia mea, pentru apropiatii mei. Votez pentru normalitate, pentru speranta si nu pentru resemnare, pentru solutii realiste, nu pentru fantezii. Mi-as dori foarte mult astazi ca oric strategie legata de absenteism să fie istorie”, a spus Gorghiu.

———————————-

UPDATE 10:00

Fostul premier Victor Ponta a votat în această dimineață și n-a ezitat să-i atace pe adversarii săi.

„Cred că astăzi avem o șansă extraordinară să ne luăm țara înapoi de la stăpâni”, a spus Ponta în fața televiziunilor prezente la secția de votare.

———————————

UPDATE 09:30

Liviu Dragnea, liderul PSD, i-a încurajat pe români să vină la vot, după ce a ieșit din secția de votare din Turnu Măgurele, județul Teleorman.

„Sper ca romanii sa vina astazi la vot si sa poate face diferenta intre realitate si vorbe, intre manipulare si adevar”, a spus Dragnea.

———————————

UPDATE 09:20

Premierul Dacian Cioloș a votat la ora 9, la o secție de vot din Pericei, județul Zalău. Șeful Guvernului a transmis un mesaj românilor, încurajându-i să iasă la vot.

„Cel mai important e sa iasa cat mai multa lume la vot, indiferent de optiunile politice, pentru ca rezultatul pe care il vom avea deseara sa fie unul cat mai reprezentativ.

Alegatorii pot sa transmita astazi celor care vor conduce Romania in urma 4 ani cel mai important mesaj. (…) Cred ca cei mai indreptatiti sa conteste, sa faca observatii la ceea ce se va intampla in urmatorii 4 ani sunt cei care astazi merg la vot si dau un mandat celor care vor conduce Romania si care au toata legitimitatea pentru a vedea cum mandatul pe care l-au dat va fi pus in aplicare”, a spus Cioloș, citat de hotnews.ro.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *