Skip to content
Politică

UPDATE DENUNȚ colectiv: scandalul căldurii din Severin ajunge la DNA / EXCLUSIV

agerpres.ro

UPDATE 17:05

Surse apropiate situației au declarat, în urmă cu puțin timp, că Parchetul de pe lângă Tribunalul Mehedinți a început, vineri, urmărirea penală in rem (cu privire la fapte) în legătură cu suspiciunea de abuz în serviciu.

Mai precis, procurorii mehedințeni cercetează modul în care a fost atribuit, prin licitație, contractul de realizare a noii centrale pe gaz, de alimentare cu energie termică a municipiului Drobeta-Turnu Severin.


Scandalul izbucnit din cauza lipsei căldurii și a apei calde în municipiul Drobeta Turnu-Severin ajunge la Direcția Națională Anticorupție (DNA). Este vorba de peste 100 de oameni care s-au raliat unui demers cetățenesc.

O severineancă stabilită în Irlanda, Claudia Guțulescu, a inițiat, în urmă cu câteva zile, un demers prin care urmărește să facă auzite vocile a cât mai multor locuitori ai reședinței de județ din Mehedinți.

Redăm mai jos unul dintre numeroasele statusuri postate pe Facebook de către românca din diaspora, prin care își îndeamnă foștii concitadini să i se alăture demersului:

„Tot eu si tot la ceas de seara, dragi severineni… cam tot cand se lasa si frigul afara…

Astazi am avut o discutie cu avocatii care ne sprijina in demersul nostru de a afla vinovatii pentru situatia in care se afla oamenii din orasul nostru. Concluziile sunt urmatoarele:

1. Se va face un denunt in rem in care vor fi mentionate faptele petrecute si in urma carora noi cerem organelor de ancheta (DNA) sa vina sa investigheze si sa gaseasca vinovatii. Nu mentionam nume in acest denunt pentru ca nu dorim sa existe posibilitatea de a fi acuzati de denunt calomnios. Noi spunem ce s-a intamplat, anchetatorii sa ne spuna cine sunt vinovatii!

2. In urma datelor transmise de catre voi (nume, prenume, adresa, serie si numar CI, CNP, data eliberarii documentului), se vor intocmi tabelele de semnaturi si veti fi contactati de catre una din cele cateva persoane care detin aceste tabele de facto si rugati sa semnati acordul pentru denunt in prezenta lor. Pe denuntul in sine vor semna persoanele care tin tabelele, si care vor atesta ca semnaturile voastre sunt reale si ca existati in spatele acestui demers.

3. Dorim sa inaintam acest denunt direct la DNA Bucuresti, pentru a evita prinderea lui in zona de influenta a personajelor din zona noastra. De aceea, cu cat mai multi semnatari, cu atat mai bine! Cu atat vom arata ca in Drobeta Turnu Severin lucrurile sunt grave si trebuie luate in serios!!!

4. Ne vom lega de Art. 439 Noul Cod Penal Infracţiuni contra umanităţii Infracţiuni de genocid şi contra umanităţii,
CAPITOLUL I Infracţiuni de genocid şi contra umanităţii
Art. 439 Infracţiuni contra umanităţii
(1) Săvârşirea, în cadrul unui atac generalizat sau sistematic, lansat împotriva unei populaţii civile, a uneia dintre următoarele fapte:
b) supunerea unei populaţii sau părţi a acesteia, în scopul de a o distruge în tot sau în parte, la condiţii de viaţă menite să determine distrugerea fizică, totală sau parţială, a acesteia;

Vom corela totul cu neglijenta si abuzul in serviciu al tuturor celor implicati intr-un fel sau altul in acest dezastru!!!

Sper ca am reusit sa raspund catorva dintre nelamuririle pe care le puteti avea legat de acest subiect. Si astept in continuare oameni dispusi sa vina alaturi de noi!

Share va rog, sa vada cat mai multi severineni!

Nu uitati! Vrem respect, vrem transparenta, vrem dreptate!

#denuntulpentruSeverin

Redacția PSnews.ro a contactat-o, vineri după-amiază, pe Claudia Guțulescu, în încercarea de a afla mai multe detalii. Românca a ținut să precizeze că nu face parte din niciun partid politic sau ONG, menționând că a participat, în campania prezidențială din 2014, la câteva ședințe ale PNL Drobeta-Turnu Severin, însă, dezamăgită, a evitat să intre în partid. „Am preferat să mă distanțez de orice partid politic”, a subliniat Guțulescu.

„Trebuie să luptăm și să înlăturăm această pânză de corupție care se întinde deasupra administrației locale, indiferent de numele pe care îl poartă un funcționar public sau altul ori de partidul din care face parte. Bătaia de joc la adresa cetățenilor din Drobeta-Turnu Severin durează de prea multă vreme. Sunt decisă să lupt cu toate armele pe care un stat de drept le garantează oricărui cetățean și sunt sunt mândră că, în acest demers, mi-au venit alături oameni neînregimentați politic, sătui de corupție și de nedreptate”, a declarat Claudia Guțulescu.

Ea a menționat că, în cele trei zile de când a inițiat demersul, a strâns 100 de semnături de la diverși cetățeni din Severin, dar nu a putut să precizeze o cifră totală estimativă cu care va merge la DNA, adăugând: „Vă vom ține la curent undeva la mijlocul săptămânii viitoare, când vom termina de strâns semnăturile”.

1 comentariu la “UPDATE DENUNȚ colectiv: scandalul căldurii din Severin ajunge la DNA / EXCLUSIV

  1. Era un singur baron local de la PDL, care o plimba pe Udrea la cadite si pe la cazane si care a prezentat o de mare doamna si a facut o cetatean de onoare in Drobeta Tr Severin – mafiotul securist Stanisoara. Este de ajuns sa i luati la puricat averea, viloaiele si conturile. De altfel si a pus si odrasla lenesa sub prefect cu ajutorul lui Oprea care era sclavul lui Ponta. Omul si dat demisia din senat dar tot controleaza mafia locala din MH. El a capusat RAAN, indirect prin firme interpuse si prieteni afaceristi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *