Skip to content
Politică

UPDATE Deputații opoziției s-au retras de la audierea șefei TVR

paginademedia.ro

UPDATE 14:45

În cazul audierii Doinei Gradea din Comisia de cultură a Camerei Deputaților, deputații PNL, PMP și USR s-au retras după ce, în urma propunerii PSD, s-a decis ca șefa TVR  să ăși spună punctul de vedere fără a fi nevoită să răspundă la întrebările parlamentarilor.

Anunțul retragerii deputaților de la audiere a fost făcut de către Gigel Știrbu, președintele comisiei, informează EVZ.ro.

„Ce au făcut colegii noştri – v-au creat un mare deserviciu. (…) Maniera prin care au folosit majoritatea în a bloca audierea dvs nu va face decât să ridice încă un semn de întrebare asupra activităţii Televiziunii Publice”, a declarat Știrbu.

Deputatul USR Iulian Bulai a declarat de asemenea că propunerea este „o aroganţă a majorităţii”, pe când Știrbu a susținut că aceasta este împotriva regulamentului.

UPDATE 13:39

Gigel Știrbu, președintele Comisiei de cultură din Camera Deputaților, a anunțat că și Dragoș Pătraru va fi audiat în scandalul „cap de porc”, informează Realitatea.net.

Știrbu a declarat că va depune o solicitare la secretariat, în calidate de președinte al comisiei, prin care va solicita audierea lui Pătraru săptămâna viitoare.

„Eu, în calitate de președinte al comisiei, voi depune la secretariat o solicitare prin care domnul Dragoș Pătraru să fie audiat in comisie săptămâna viitoare”, a spus Știrbu.

Înainte de audierea Doinei Gradea, Gigel Știrbu i-a reproșat Dianei Tușa (PSD) faptul că încearcă să blocheze demersul, mai adaugă sursa citată.

”Încercați să blocați această audiere. Dacă nu erau camere, nici măcar nu ați fi venit la comisie”, a acuzat Știrbu.

—–

După ce realizatorul emisiunii ”Starea Nației”, Dragoş Pătraru, a dezvăluit modul în care conducerea televiziunii de stat își tratează angajații, șefa TVR este așteptată marți în fața Comisiei de cultură.

Doina Gradea va trebui să dea explicații în fața membrilor comisiei din Camera Deputaților cu privire la comportamentul ce reiese din înregistrările publicate de Pătraru, care o acuză pe șefa Societății Române de Televiziune de cenzură și intimidare, conform Realitatea.net.

Anunțul invitației la audiere a fost făcut de către senatorul PNL Gigel Știrbu, președintele Comisiei de cultură, care a precizat că din ”înregistrări reiese clar că directorul TVR are o sarcină clară din partea partidului care a şi propus-o în această funcţie şi în funcţia de preşedinte al CA de a politiza această instituţie”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *