Skip to content
Politică

UPDATE Deputatul PMP Corneliu Bichineţ infirmă zvonurile/ Moțiunea de cenzură, pe muchie de cuțit: Opoziția ar fi pierdut 4 semnatari

clujust.ro

UPDATE 18:57

Deputatul PMP de Vaslui Corneliu Bichineţ, în exclusivitate pentru PSnews.ro, a informat zvonurile potrivit cărora nu va mai vota moțiunea de cenzură.

„Eu sunt la PMP, am semnat moțiunea de cenzură și o voi susține mâine. Nu m-am răzgândit și nici nu am vreun motiv să fac asta”, a declarat Corneliu Bichineţ pentru PSnews.ro

——————————————————

Situație delicată pentru Opoziție, cu doar o zi înainte de votul pe moțiunea de cenzură. Potrivit unor surse politice, Opoziția a pierdut votul a 4 semnatari ai moțiunii.

Este vorba despre 2 deputați de la PMP (unul dintre ei este deputatul de Vaslui Corneliu Bichineţ), care au decis să sară în barca premierului Viorica Dăncilă, senatoarea USR Ramona Nicoleta Dinu, care a anunțat că va absenta din motive de sănătate și o fostă parlamentară USR, actualmente independentă Oana-Mioara Bîzgan-Gayral, care a anunțat că nu va fi joi în București.

Semne mari de întrebare sunt și în privința lui Sorin Bota, care ar fi fost convins de premierul Viorica Dăncilă să nu voteze moţiunea. Astfel că rămâne de văzut cum se vor comporta ceilalţi trei parlamentari PSD care şi-au pus semnătura pe moţiune. Este vorba despre Emanoil Savin, Mihăiţă Găină şi Ioan Talpoş.

În acest timp, parlamentari de Cluj – Horia Nasra şi Cornel Itu – se reîntorc în PSD, după ce săptămâna trecută plecaseră şi se alăturaseră partidului condus de Victor Ponta, Pro România. Precizăm că atât Nasra, cât și Itu, nu se regăsesc pe lista semnatarilor moțiunii de cenzură.

DETALII AICI: Adio, dar mă întorc la tine! Horia Nasra, fostul lider al PSD Cluj, a revenit în partid: mesaj tranșant înainte de moțiune

Totodată, deputatul independent Remus Borza a anunțat miercuri, cu doar o zi înainte de votul moţiunii de cenzură, înființarea unui grup de 15 parlamentari care sunt dispuşi să sprijine Guvernul Dăncilă. Cei 15 vor fi reuniți sub numele „Forța Națională”, iar printre ei sunt şi parlamentari care au semnat moţiunea de cenzură, susține Borza.

DETALII AICI: Remus Borza anunță înființarea unui grup de 15 parlamentari care va sprijini Guvernul Dăncilă: Da, printre ei sunt și mulți semnatari ai moțiunii

Puterea vs Opoziția: cine câștigă bătălia?

Liberalii dau asigurări că, matematic, voturile pro moţiune sunt suficiente pentru ca Executivul să fie demis, joi.

Ludovic Orban, liderul PNL, a declarat, miercuri, că din cei 237 de semnatari, un singur parlamentar nu va vota – ”din motive de sănătate foarte obiective”, iar asupra altor doi ”mai există dubii”. Liderul PNL afirmă că are promisiuni de la 10 parlamentari care nu au semnat moţiunea, dar care o vor vota.

„Avem angajament din partea a cel puțin alți 10 deputați, vor garanta succesul moțiunii. Nu am pierdut nici un vot la moțiune. Toate informațiile false care circulă acum despre eșecul moțiunii sunt aruncate de PSD pentru demobilizare”, a mai spus Orban.

Moţiunea de cenzură împotriva Guvernului condus de Viorica Dăncilă se va dezbate joi, de la ora 10.00, în plenul Parlamentului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *