Skip to content
Politică

UPDATE Dezvăluiri incendiare / Fost guvernant, pe lista lui Daniel Dragomir

antenaplay.ro

UPDATE 19:54

Ex-colonelul SRI Daniel Dragomir a adus noi dovezi la Comisia parlamentară pentru controlul activității SRI. Totodată, fostul secretar de stat și judecător Ovidiu Puțura a făcut afirmații incendiare, scrie Cotidianul.ro.

„Domnul Daniel Dragomir a prezentat mailul prin care o persoană din conducerea SRI a susținut un fost șef al Camerei Deputaților. A prezentat și detalii despre un soft pe care doar SRI îl avea, dar care e prezent în multe dosare ale DNA. A mai spus că trebuie verificat, în tot anul 2014, de câte ori Kovesi s-a aflat la sediile K2 și T14. Ne interesează doar vizitele făcute după ora 17, în afara programului de lucru, care sunt persoanele care au participat la aceste întâlniri și să verificăm dacă aceste întâlniri precedau hotărâri judecătorești importante ce urmau a doua zi”, a spus Claudiu Manda, președintele Comisiei după audieri.

Totodată, Manda a relatat că fostul secretar de stat în Ministerul Justiției, Ovidiu Puțura, a declarat, în timpul audierii sale în fața comisiei, că majoritatea miniștrilor au avut convorbirile interceptate pe mandate de siguranță.

„Ce ne-a șocat a fost că, atâta timp cât s-a ocupat în Ministerul Justiției de aceste informații, în calitate de șef al structurii de securitate, în perioada 2012-2016, majoritatea miniștrilor au fost interceptați cu mandate de siguranță națională, iar din Parlament domnia sa a numit un număr impresionant de parlamentari, în general cei care sunt mai vocali de la fiecare partid. Sunt afirmații ale domniei sale, rămâne să vedem dacă se confirmă. A spus că, din informațiile pe care le are, sunt în jur de 2.500 de mandate anual de ascultare pe siguranță națională”, a afirmat Claudiu Manda.

Președintele Comisiei SRI a precizat că Ovidiu Puțura va fi audiat din nou, marți, de la 12.30, urmând ca fostul secretar de stat să dea detalii legate de relațiile dintre anumiți judecători și ofițeri SRI și despre modul cum se emiteau mandatele de interceptare pe siguranță națională.

——————————-

Lista cu cele 65 de nume grele ale fostului colonel SRI Daniel Dragomir continuă să capteze atenția opiniei publice. Ea include un fost secretar de stat de la Ministerul Justiției. Vedeți mai jos cine este el.

Locotenent-colonelul în rezervă Daniel Dragomir a declarat miercuri, după audierea la Comisia pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activității SRI, că Ovidiu Puțura, fost secretar de stat în Ministerul Justiției, face parte din lista celor 65 de persoane care pot proba afirmațiile fostului SRI-ist, scrie Agerpres.

Întrebat dacă la audiere a vorbit și despre Puțura și dacă acesta se află pe lista celor 65 de persoane, Dragomir a răspuns afirmativ.

„E logic. Eu am adus în discuție mai multe evenimente și situații, printre acestea am lăsat acea listă de 65 de persoane care se referă la oameni care pot să confirme, care pot să aducă elemente în plus, pot să nege ceea ce am spus eu și comisia decide pe cine invită și cum din acele 65 de persoane”, a precizat Dragomir.

El a adăugat că în cadrul audierii de miercuri — cea de-a treia — a continuat să prezinte lucrurile pe care le-a adus la cunoștință în ultima perioadă, menționând că este posibil să fie necesară o „reaudiere”, în urma datelor prezentate.

„Ne-am îndreptat astăzi atenția către zona culoarului politic, cum l-am numit eu, și către zona culoarului media, dar și către zona culoarului Justiției. Am continuat să prezint aspecte care țin de ceea ce eu am numit încălcări grave ale Constituției României și din ceea ce am înțeles vor continua audierile. Se efectuează o procesare a datelor, informațiilor și documentelor pe care eu le-am predat și ulterior este foarte posibil să fie necesară o reaudiere”, a spus Dragomir.

Întrebat de ce vine în Parlament, fostul colonel SRI a spus că nu o face din interes personal, ci dintr-un sentiment al datoriei față de țară.

„Eu nu vin în Parlament pentru un interes personal. Aici nu se dă nimic și nu se oferă nimic și nu există niciun câștig și nu caut nicio funcție, și nu caut niciun câștig. Eu fac lucrul acesta din mai multe motive. În primul rând pentru că îmi iubesc țara și cred, am datoria conștiinței de a spune lucruri în așa fel încât ele să se îndrepte în această țară. În al doilea rând, respect serviciul din care am plecat și îl respect atât de mult încât îmi doresc ca prin această conlucrare dintre comisie și conducerea serviciului să se găsească soluții ca abuzurile să nu mai aibă loc. De ce fac asta, din respect pentru serviciu și pentru ca ai mei sau foștii mei colegi sau oamenii pe care i-am crescut acolo să nu mai treacă prin ceea ce am trecut eu”, a afirmat Dragomir.

La ora 16:00, la Comisia parlamentară de control asupra activității SRI a sosit escortat și Ovidiu Puțura.

În ultima perioadă au mai fost audiați Sorin Strutinski, om de afaceri, fosta șefă DIICOT Alina Bica și fosta șefă AEP Ana Maria Pătru. La aceeași comisie, joi urmează să fie audiată Elena Udrea, iar în cursul săptămânii viitoare — Traian Băsescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *