Skip to content
Politică

UPDATE Discuții aprinse în CEX-ul PSD: culisele unei decizii ce a stârnit revoltă în partid. Dăncilă a anunțat ce planuri are cu Guvernul

Inquam Photos / Octav Ganea
" "

UPDATE 21:22

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a anunțat, luni seară, după CEx-ul PSD, că va merge în Parlament pentru a primi un vot privind un nou Guvern ca urmare a deciziei ALDE de a ieși de la guvernare și ca urmare a refuzului președintelui Iohannis de a numi noii miniștri.

" "
" "

„Am vorbit despre situația guvernului la acest moment și am hotărât ca săptămâna viitoare să mergem în Parlament. Nu ne este teamă, vom merge în Parlament și vom discuta cu partidele politice ca astfel să primim votul de încredere.

Subliniez că ne dorim să avem votul de încredere al Parlamentului. Guvernul nu cade dacă nu obținem acest vot (…). Am vorbit în varianta în care mergem pe restructurare, mergem pe 19 miniștri plus premierul”, a anunțat premierul după ședința CEx.

UPDATE 21:05

Comitetul Executiv Naţional al PSD a decis, în şedinţa de luni, să îl susţină în continuare pe Teodor Meleşcanu pentru funcţia de preşedinte al Senatului, doar cu o condiție: să demisioneze din ALDE.

————-

Social democrații s-au reunit luni în ședința CEx pentru a discuta situația guvernamentală și pentru a decide dacă PSD îl susține în continuare pe Teodor Meleșcanu pentru șefia Senatului.

Potrivit surselor noastre, la această oră sunt discuții aprinse în ceea ce privește nominalizarea lui Teodor Meleșcanu la șefia Senatului. Mai mulți PSD-iști nu sunt de acord cu decizia luată de Viorica Dăncilă și o acuză că nu a consultat partidul.

Dăncilă vrea vot în Parlament pe un Guvern restructurat

Mai mult, potrivit unor surse politice prezente la CEx, premierul Viorica Dăncilă vrea să ceară Parlamentului un vot pentru un guvern restructurat, cu doar 19 de ministere, față de 24 câte sunt în prezent. Inițiativa a fost supusă votului, astfel că cei prezenți la Comitetul Executiv Naţional al PSD au decis luni seara, în unanimitate, ca Guvernul să se prezinte săptămâna viitoare în Parlament, pentru votul pe restructurare.

Amintim că înaintea ședinței CEx, doi lideri din teritoriu, Dumitru Buzatu și Șerban Valeca au declarat că ar trebui ca PSD să aștepte moțiunea de cenzură a Opoziției. Cei doi au declarat că dacă se dorește testarea majorității Opoziția să depună o moțiune de cenzură, nu Guvernul să vină în Parlament.

„De obicei se vine în Parlament când vom avea voturile necesare. Când vom avea voturile şi totul este ok, vom veni în Parlament la solicitarea Guvernului. Momentan, nu trece nicio moţiune. Când o să fie necesar, Guvernul o să solicite acest lucru şi o să vină la Parlament”, a declarat și președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu.

Revenim cu detalii

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *