Skip to content
Politică

UPDATE DNA a ajuns cu PERCHEZIȚIILE în primăria lui Boc

ziardecluj.ro
" "

UPDATE 13:40

Viceprimarul municipiului Cluj-Napoca, Horvath Anna, spune că procurorii DNA fac cercetări în legătură cu finanţarea campaniei electorale din iunie 2016, când ea a fost candidat pentru funcţia de primar.

" "
" "

”Este în curs o cercetare penală care are legătură cu posibile nereguli privind finanţarea campaniei electorale din iunie 2016, când eu am fost candidat la Primăria Cluj-Napoca. Se caută posibile legături între finanţarea de campanie şi activitatea mea administrativă din cadrul Primăriei. Nu am nicio calitate (în dosarul DNA – n. red). Am fost invitată pentru audieri la DNA şi voi da curs acestei invitaţii. Au fost percheziţii domiciliare şi la cabinetul meu de viceprimar şi în alte birouri din Primărie. De la domiciliul meu au fost ridicate agende personale şi un calculator”, a declarat, luni, presei, Horvath Anna, potrivit antena3.ro.

Ea a mai spus că în activitatea sa a respectat legea.

”Toate finanţările au fost trimise la Bucureşti, au fost făcute conform legii, cu donaţii de la persoane fizice, a căror listă este la AEP. Sunt documente publice. Au fost donaţii pentru candidaţi, nu am putut lua împrumut din bancă”, a adăugat viceprimarul.

Surse judiciare au declarat, pentru Agerpres, că percheziţiile DNA vizează şi sediul UDMR Cluj.

Procurorii DNA care au sosit dimineaţă la Primăria Cluj-Napoca au plecat din instituţie, dar au revenit şi fac percheziţii în biroul viceprimarului Horvath Anna.

————-

Direcția Națională Anticorupție (DNA) a ajuns cu PERCHEZIȚIILE în primăria lui Emil Boc, primarul PNL al municipiului Cluj-Napoca.

Potrivit unui comunicat trimis, luni, PSnews.ro, DNA Cluj „efectuează cercetări ce vizează suspiciunea săvârșirii, în perioada 2014 -2016, a unor infracțiuni de corupţie şi asimilate celor de corupție”.

„În cursul dimineții de 10 octombrie 2016, ca urmare a autorizării de către instanța competentă, sunt efectuate percheziții în 9 locaţii situate în municipiul Cluj Napoca, dintre care 2 locaţii situate în incinta aceleiaşi instituţii publice, celelalte vizând domiciliile unor persoane fizice şi sediul unei persoane juridice.

Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare”, se mai arată în comunicat.

Conform unor surse citate de Realitatea TV, instituția publică este primăria lui Boc, însă edilul nu este vizat în dosarul penal al DNA.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *