UPDATE DNA face percheziţii la Primăria Capitalei

Facebook / DNA
Sursă foto: Facebook/ DNA

UPDATE 12:05

Procurorii DNA caută documente într-un dosar deschis recent și care ar viza nereguli legate de proiecte de urbanism din cadrul primăriei, potrivit surselor Digi24. Procurorii s-ar afla acum la această direcție, în căutarea unor documente.

Știre inițială

Procurorii DNA efectuează, marți, percheziţii la sediul Primăriei Capitalei.

Conform unor surse judiciare, percheziţiile la insituţia condusă de Nicuşor Dan au legătură cu eliberarea unor autorizaţii de construcţie.

Conform Antena3, în această dimineață, șapte angajați ai Direcției Naționale Anticorupție au descins la Primăria Capitalei. Surse Antena 3 CNN spun că acestea ar fi urcat inițial la etajul 1 al Primăriei, acolo unde se află și biroul primarului Nicușor Dan, însă acesta nu se afla, la acel moment, în cadrul instituției.

Ulterior aceștia au urcat la un alt etaj al Primăriei.

Vizat de această descindere a procurorilor ar fi chiar noul arhitect-șef al capitalei, Matei Damian. Pe numele acestuia a existat, în urmă cu o lună, o plângere penală depusă de fostul arhitect-șef.

Cei de la Inspectoratul de Stat în Construcții au făcut mai multe controale în Primăria Capitalei după această plângere penală și au descoperit aproximativ 260 de autorizații și avize semnate de Matei Damian fără dreptul de a fi validate de către acesta.

 

Autor

  • Adrian Pavel

    Adrian Pavel, redactor PS News. Cu o experienţă de peste 10 ani în presă, Adrian Pavel se descrie ca fiind un împătimit al noutăţilor, practic dependent de ştiri. Încearcă de fiecare dată să fie la curent cu tot ceea ce se întâmplă în ţară şi în străinătate şi să ofere cele mai calde informaţii cititorilor. Este adeptul zicalei „Nimeni nu e sărac cu duhul, e doar mai puţin informat”.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: