Skip to content
Politică

UPDATE DOCUMENT de la procurori / Candidatul PNL la Primăria Craiova, cercetat de DNA. Mihai Voicu bâjbâie EXCLUSIV

UPDATE 13:33

Deputatul PNL Mihai Voicu se pare că nu ştie pe ce lume trăieşte, în contextul în care habar nu are că Pavel Badea, protejatul său pentru Primăria Craiovei, este cercetat de DNA.

Cel puţin asta reiese dintr-un document publicat, în urmă cu puţin timp, de către publicaţia locală Ediţie Specială:

DNA Pavel Badea
DNA Pavel Badea

„În prezent, în dosar, s-a început urmărirea penală în rem sub aspectul săvârşirii infracţiunilor prevăzute de art. 18/1 din Legea 78/2000, art. 244 al. 1,2 N.C.p., art 367 al. 1,2 N.C.p., art. 18/2 al. 1,3 din Legea 78/2000, art. 29 al 1 lit. a din Legea nr. 656/2002. Prejudiciul total s-ar ridica la circa 16 milioane lei.
Urmând ca procurorii, în perioada imediat următoare, să adopte următoarele soluţii: începerea urmăririi penale în personam/punerea în mişcare a acţiunii penal sau clasarea dosarului. Însă, raportat la datele existente în acest dosar, este puţin probabilă soluţia clasării.

Reamintim că Pavel Badea face obiectul şi unui alt dosar aflat pe rolul Structurii Centrale a DNA în care este acuzat de infracţiunii de abuz în serviciu, favorizarea infractorului şi iniţierea/sprijinirea unui grup infracţional organizat.

Informaţiile cu privire la posibilele fapte săvârşite de persoanele menţionate nu afectează în niciun caz prezumţia de nevinovăţie”, scriu cei de la editie.ro.

Citiţi AICI un material al publicaţiei locale despre problemele penale ale lui Pavel Badea.

———-

Candidatul Partidului Naţional Liberal la Primăria Craiova, fostul fotbalist Pavel Badea, este cercetat de către Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA). Deputatul Mihai Voicu (ex-preşedintele PNL Dolj) vorbeşte despre un conflict în acest caz.

Marţi, site-ul ziarului local Ediţie Specială (deţinut de către Adrian Mititelu, patronul defunctei FC Universitatea Craiova) a intrat în breaking news, anunţând că Pavel Badea (preşedintele PNL Craiova) este cercetat de DNA într-un dosar de fraudă cu fonduri europene.

„Direcţia Naţională Anticorupţie a confirmat faptul că are în lucru dosarul nr. 3/P/2015, dosar care are ca obiect cercetarea modului de obţinere de fonduri europene de către Badea Pavel, Cristi Dobre şi alte persoane”, scrie editie.ro.

Redacţia PSnews.ro l-a contactat în acest sens pe deputatul Mihai Voicu. Amintim că acesta a îndeplinit funcţia de co-preşedinte al filialei PNL Dolj până luni, când a fost validat drept lider unic al PNL Sector 1.

„Nu am niciun fel de informaţie – îmi pare foarte rău. Chiar nu ştiu absolut nimic. Nu ştiam că există aşa ceva”, ne-a spus Voicu.

Precizând că nu a discutat niciodată cu Pavel Badea despre acest subiect, Mihai Voicu a adăugat: „Acum aflu pentru prima dată informaţia, de la dumneavoastră. V-aş sugera să verificaţi şi dumneavoastră informaţia – acolo, e vorba de un conflict personal între proprietarul ziarului (domnul Mititelu) şi domnul Badea. De aceea, pot şi am cum să am acest semn de întrebare. Conflictul e o chestiune publică – nu e un secret pe care să-l ştiu doar eu”.

Redăm mai jos câteva aspecte legate de conflictul Badea-Mititelu, relatate de jurnalistul Silviu Mănăstire în decembrie 2015, potrivit b1.ro:

„Pavel Badea a devenit celebru la nivel național în 2013 în urma unui scandal monstru în care a fost implicat alături de patronul echipei Universitatea Craiova, Adrian Mititelu. În aceste imagini se vede cum Badea s-a luat aproape la bătaie cu bodyguarzii clubului de fotbal și țipă că i-a fost furat portmoneul pe stadion. După cum știm, pentru olteni, fotbalul reprezintă o chestiune de viață și de moarte, asta chiar dacă la Craiova nu se mai face demult performanță.

Pavel Badea a fost până acum doi ani managerul clubului de fotbal CS Universitatea Craiova, un club creat paralel pentru a concura Universitatea Craiova, echipă deținută de controversatul Mititelu. Între cele două echipe conduse de Badea și Mititelu s-a desfășurat un veritabil scandal în episoade. Badea nu a avut rezultate cu echipa și în final a renunțat la tenișii și pantalonii scurți și a îmbrăcat costumul de politician liberal pentru a deveni primar”.

Vom reveni cu poziţia oficială a DNA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *