Skip to content
Politică

UPDATE Doi militari români au murit și un al treilea a fost rănit în Afganistan

UPDATE 15:06

Doi militari români și-au pierdut viața și un al treilea a fost rănit în urma unui incident care a avut loc sâmbătă, ora 10:45, în apropiere de localitatea Kandahar, pe timpul executării unei misiuni de instruire a polițiștilor afgani, transmite MApN.

Potrivit unui comunicat citat de agerpres.ro, în urma incidentului, celor trei militari de la forțele pentru operații speciale, care au fost răniți, li s-a acordat primul ajutor la fața locului și au fost transportați imediat la spitalul militar cel mai apropiat.

Din nefericire, plutonierul Dumitrescu Iulian și sergentul Vizireanu Adrian nu au supraviețuit, iar starea militarului rănit este stabilă și urmează să fie transferat la un spital din Germania, precizează MApN.

Conform sursei citate, familiile victimelor au fost anunțate, iar incidentul este anchetat de o comisie militară.

Conducerea Ministerului Apărării Naționale transmite, în numele întregului personal, sincere condoleanțe familiilor militarilor decedați și urmărește cu atenție evoluția situației medicale a celui rănit.

„Am aflat cu profundă tristețe despre moartea militarilor care au căzut la datorie astăzi, în timpul executării unei misiuni în Afganistan. Atât personal, cât și în numele tuturor militarilor români, transmit condoleanțe familiilor, prietenilor și camarazilor lor de arme. Dumnezeu să-i odihnească pe acești bravi ostași și buni români!”, a transmis ministrul Mihnea Motoc, citat în comunicat.

—————

Doi militari români ar fi murit în Afganistan, informează Antena3.ro.

Potrivit primelor informaţii, care vin de la rudele unuia dintre militari, familiile ar fi fost informate în această dimineaţă de tragedie.

Cu toate acestea, nu există încă o informaţie oficială în acest sens.

Militarii români şi-ar fi pierdut viaţa în timpul unui exerciţiu de instruire pentru militarii afgani.

1 comentariu la “UPDATE Doi militari români au murit și un al treilea a fost rănit în Afganistan

  1. Oare intelege si Iohaniss ca a fost nevoie sa moara doi militari romani pentru cele doua cafele båute de FAMILIA lui in teatrul de razboi din Afganistan?. Pentru Demisia Iohaniss de la Mitropolie este un al doila semn ceresc pentru actiunile lui din Colonia RO.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *