Skip to content
Politică

UPDATE Doi mineri salvați și duși la spitale, al treilea găsit decedat

Radio Bucuresti FM

UPDATE 09:21

În cursul nopții echipele de salvare au reușit să ajungă la trei dintre minerii blocați în subteran la mina Lupeni unde joi s-a surpat tavanul unei galerii. Primul miner scos din subteran are multiple traumatisme şi fracturi şi a fost transportat în stare gravă la Spitalul Floreasca, în timp ce al doilea miner are răni uşoare, fiind dus la Spitalul Petroşani, potrivit news.ro

Al treilea miner blocat în subteranul Minei Lupeni – unde s-a prăbuşit tavanului unei galerii- a fost scos la suprafaţă decedat, vineri dimineaţă, după 15 ore de căutări ale salvatorilor.

————————————————————————

UPDATE 08:36

Unul dintre minerii răniți se află pe masa de operații la spitalul Foreasca, iar altul a fost scos fără viața după cele 14 ore petrecute în galeria surpată, relatează postul de televiziune Antena3.

—————————————————————————–

UPDATE 19:27

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Petroşani au deschis joi dosar penal având ca obiect accidentul produs într-una din galeriile Exploatării Miniere Lupeni, fiind surprinşi în subteran trei mineri, potrivit Antena 3.

UPDATE 18:03

Premierul Mihai Tudose a anunţat, joi, referindu-se la cei trei mineri blocaţi în Mina Lupeni, că se fac toate eforturile posibile pentru a fi recuperaţi în viaţă.

„A fost un eveniment nefericit la Lupeni. Am stat împreună cu colegii din Guvern să fim siguri că se iau toate măsurile care se impun şi care sunt omeneşte posibile”, a declarat Tudose, la începutul şedinţei de Guvern, potrivit Antena 3.

Şeful Executivului a precizat că are „veşti bune” despre cei trei mineri daţi dispăruţi.

„Înţeleg că prin eforturile salvatorilor minieri şi asistaţi de colegii de la ISU s-a pompat aer şi se aud semne de viaţă din mină. Înţeleg că sunt pe la 500 de metri adâncime blocaţi. Suntem alături de familii şi depunem toate eforturile, repet, omeneşti, tehnice posibile, să-i recuperăm în viaţă”, a mai afirmat Tudose.

UPDATE 17:29

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a declarat la Digi24 că deocamdată au intrat în subteran șapte salvatori minieri.

DSU a mobilizat mai multe echipaje pentru a veni în ajutorul celor trei mineri prinși în subteran. Astfel, un elicopter SMURD venit de la Arad a ajuns deja la Lupeni, iar un altul, care poate să transporte mai multe victime, a plecat deja de la București.

De asemenea, au fost trimise echipaje de la SMURD Hunedoara și mai multe ambulanțe.

UPDATE 16:57

Echipele de salvatori au coborât în subteranul Minei Lupeni, din Valea Jiului, acolo unde joi după-amiază trei mineri au fost surprinşi de o surpare care s-a produs într-un abataj cu banc subminat, potrivit Dcnews.ro

UPDATE 15:28

Ministrul Energiei, Toma Petcu, joi, în direct la postul de televiziune Realitatea TV a venit cu noi precizări referitoare la tragicul eveniment.

”În urma unor lucrări care se făceau într-o galerie a minei Lupeni pentru scoaterea unor stâlpi de susținere, de la o galerie care fusese exploatată, un grup de 14 mineri lucrau în acea zonă. În urma lucrărilor s-a produs această surpare, după surpare din echipa de 14, 11 mineri au ieșit la suprafață, alți trei nu. Am convocat de urgență echipele de intervenții și de căutare, acestea s-au constituit și au intrat deja în mină și au început căutările. Așteptăm să vedem care sunt rezultatele. Noi sperăm ca lucrurile să decurgă foarte bine și rezultatele să fie pozitive. Domnul secretar de stat care coordonează domeniul s-a deplasat în zonă. Eu personal o să mă deplasez în zonă, de asemenea, pentru a coordona de la fața locului această căutare. Intervin echipe specializate de salvare, tot mineri, colegi, dar care sunt specializați pe căutare și intervenție.”, a declarat Ministrul Energiei, Toma Petcu, la Realitatea TV.

————————————————————-

Intervenție dramatică: trei mineri au fost prinși sub pământ după ce o galerie a minei Lupeni s-a prăbușit.

Pentru moment nu se știe nimic despre starea celor trei mineri, nici măcar dacă mai sunt în viață, potrivit Dcnews.ro

„Din informațiile pe care le am în avatajul panou 97 C de la Mina Lupeni a avut loc o surpare, unde se pare că sunt prinși trei mineri. La momentul de față nu știu numele lor și situația, eu sunt la București. Sper din toată inima să fie în viață. În momentul de față s-a dat alarma, o să intre echipele de salvare,” a declarat Darius Câmpeanu, lider sindical la mina Lupeni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *