Skip to content
Politică

UPDATE Percheziții la cinci primării din țară. Cum ar putea fi implicat Iohannis

UPDATE 4:10

Consilierul primarului municipiului Sibiu, Astrid Fodor, a declarat pentru PSnews.ro, că procurorii DNA au solicitat „copii ceritificate după toate documentele legate de contractele cu firma Coral Impex. Noi colaborăm cu firma respectivă din anul 2011. Pe toată perioada aceasta. Tot ce înseamnă contracte, plăți, ș.a.m.d.”, confirmând astfel că este vizată și perioada în care pe fotoliul Primăriri Sibiu s-a aflat actualul președintele României, Klasu Iohannis.

UPDATE 10:38

Primăria Cluj-Napoca a emis, în urmă cu puţin timp, un punct de vedere oficial cu privire la cea mai recentă acţiune a DNA în legătură cu instituţia.

Într-o intervenţie telefonică la Antena 3, Oana Botezatu (purtător de cuvânt al primăriei) a declarat, miercuri dimineaţă, că nu este vorba despre percheziţii, ci de ridicări de documente. Mai precis, conform oficialului, DNA cercetează mai multe contracte de prestări servicii încheiate între primărie şi o firmă.

„În acest moment, se fac copii după documentele solicitate de procurorii DNA Cluj cu privire la contracte de servicii între municipalitate şi SC Coral Impex SRL (deratizare, dezinsecţie pe domeniul public pentru Cluj-Napoca). În 2006, a avut loc o licitaţie pentru stabilirea prestatorului de servicii pentru acest tip de servicii”, a afirmat Buzatu, precizând că, la semnarea contractului, au fost luate în calcul preţuri unitare pe suprafeţe.

„În conformitate cu prevederile legale, am propus Consiliului Local în 2010 prelungirea contractului. CL a adoptat o Hotărâre de Consiliu, prin care a prelungit valabilitatea contractului pe 7 ani şi 7 luni, în conformitate cu legile în vigoare. Acestea au fost toate documentele cerute pe solicitarea respectivă”, a contiunat Oana Botezatu.

——————-

UPDATE 10:21

PSnews.ro a obţinut, în urmă cu puţin timp, poziţia oficială a Primăriei Sibiu în legătură cu acţiunile DNA de miercuri dimineaţă.

„Nu avem mai multe informaţii. Conducerea instituţiei a fost anunţată de un reprezentant al DNA că se vor efectua astăzi percheziţii care vizează un angajat al Direcţiei Tehnice din cadrul Primăriei Sibiu, iar în acest sens vor efectua percheziţii în biroul respectivului funcţionar. Mai multe informaţii nu avem în acest moment”, ne-a transmis biroul de presă al instituţiei.

—————————-

UPDATE 10:13

Sunt vizate contracte incheiate cu primariile respective in perioada 2013-2015, cu primariile din Sibiu, Zalau, Targu Mures, Cluj si Alba. Sunt vizate firmele care s-au ocupat de aceste contracte.
Se fac perchezitii la acest moment iar ulterior, dupa ce vor fi verificate toate contractele, vor stabili daca acestea au fost acordate in mod ilegal sau daca serviciile au fost platite si nu au fost puse in practica in mod concret.

UPDATE 10:09

Ce vizează procurorii la Primăria Cluj-Napoca. Unde ar putea exista nereguli.

Surse apropiate situaţiei au declarat, în urmă cu puţin timp, pentru PSnews.ro, că, la instituţia clujeană, anchetatorii ar urmări presupuse infracţiuni comise în ceea ce priveşte direcţia de drumuri şi cea de întreţinere a spaţiilor verzi.

——————–

UPDATE

Angajații Direcției Naționale Anticorupție au descins în această dimineață și la primăria municipiului Sibiu.

”Conducerea instituției a fost anunțată de un reprezentant al DNA că se vor efectua astăzi percheziții care vizează un angajat al Direcției Tehnice din cadrul primăriei Sibiu. În acest sens vor fi efectuate percheziții în biroul respectivului funcționar”, au transmis reprezentanții primăriei Sibiu.

Mascații păzesc intrarea în Serviciul Tehnic al primăriei.

O echipă formată din procurori ai DNA Cluj efectuează, miercuri, verificări la sediul primăriei municipiului Cluj-Napoca.

DNA Cluj a solicitat să i se pună la dispoziție, pentru verificare, copii după hotărâri ale Consiliului Local, precum și contracte de prestări servicii și contracte de sponsorizare care au fost încheiate între primărie și firma SC Coral Impex (n.r. — care se ocupă de servicii de deratizare și dezinsecție), a informat purtătorul de cuvânt al primăriei Cluj-Napoca, Oana Buzatu, potrivit agerpres.ro.

1 comentariu la “UPDATE Percheziții la cinci primării din țară. Cum ar putea fi implicat Iohannis

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *