Skip to content
Politică

UPDATE Dragnea: Vorbim de antisemitism instituțional / PSD intră în ședință

romania-insider.com

UPDATE 13:26

Președintele Partidului Social Democrat (PSD), Liviu Dragnea, a făcut declarații la finalul ședinței de partid ce a avut loc luni.

Concret, Dragnea a susținut că s-a discutat despre plângerea penală formulată de Ludovic Orban împotriva sa și a Vioricăi Dăncilă. S-a decis astfel continuarea susținerii Vioricăi Dăncilă în funcția de premier al României.

„Subiectul zilei: plângerea penală depusă de Ludovic Orban. Se conturează ideea că aici vorbim de antisemitism instituțional. În momentul in care cititnd acea plângere penală se vorbește de acuzații de înaltă trădare pentru un oficial care a avut întâlniri oficiale cu șefi de stat și de guvern din altă țară, dincolo de faptul că e o abordare securistă, KGB-istă, aici este tratat statul Israel ca o putere străină cu care noi suntem in conflict.

E o opțiune care aduce deservcii majore României. Dovadă de o mare iresponsabilitate. Sunt acuzați niște cetățeni israelieni că sunt agenți de influență, spioni,  fără niciun fel de stabilitate, fără niciun fel de dovadă. Pe acest precedent, toți consultanții străini sunt agenți de influență și cei care au lucrat cu ei pot fi acuzați de înaltă trădare. 

Asistăm a nu știu câta oară la o încercare de a da jos un Guvern și de a prelua în mod nelegitim guvernarea. Nu putem fi de acord ca un Guvern să fie dat jos cu ajutorul procurorilor în condițiile în care nu există nicio fărâmă în ceea ce privește acuzațiile, dincolo de caracterul aberant al plângerii.  Toți colegii noștri au susținut în continuare Guvernul. Nu există nicio ezitare privind continuitatea guvernării. Avem o majoritate stabilă. Sperăm că mai există o fărâmă de luciditate privind acest demers. România trebuie să rămână într-o zonă de stabilitate”, a spus Dragnea.

De asemenea, Dragnea a anunțat că PSD-ul nu ia în considerare încă suspendarea președintelui Klaus Iohannis.

„Noi, toți sperăm că mai este undeva o fărâmă de luciditate că acest demers cel puțin aberant nu va depăși o linie roșie. Nu luăm în calcul suspendarea președintelui”, a mai adăugat Dragnea.

—–

Un miting pentru susținerea premierului Viorica Dăncilă ar urma să fie plănuit azi, când Partidul Social Democrat se reunește în şedinţa Biroului Permanent Naţional (BPN).

Măsura vine pe fondul celui mai nou atac lansat de liderul național-liberalilor, Ludovic Orban, la adresa șefei Executivului, formulând pe numele acesteia o plângere penală. Printre altele, Dăncilă ar fi acuzată de ”înaltă trădare”, conform News.ro.

Ședința conducerii PSD ar urma să înceapă la ora 11:00 și să se desfășoare în Parlament.

Preşedintele interimar al PSD Timiş, Călin Dobra, a declarat că social-democraţii sunt pregătiţi ”inclusiv de a ieşi în stradă”, pentru a o susţine pe Viorica Dăncilă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *