Skip to content
Politică

UPDATE Dragnea vrea achitare, DNA cere închisoare cu executare

gsp.ro
" "

UPDATE 15:24

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a cerut achitarea în fața completului de judecată, susținând că este nevinovat, transmite Digi 24.

" "
" "

La ieșirea de la instanță, Dragnea a pozat în victimă, susținând că DNA vrea închisoare pe viață pentru el și pentru alți lideri politici.

„Se dorește să se continue cu abuzurile”, a afirmat liderul PSD.

Totodată, el a declarat că „toate protestele au un singur scop: să influențeze decizia instanței”.

—————————–

UPDATE 13:14

Vizibil iritat de primirea acestei vești, șeful social-democraților a ieșit să fumeze o țigară afară, în pauză, a stat de vorbă cu un cetățan și nu a vrut să vorbească prea mult cu jurnaliștii, potrivit Digi 24

Liviu Dragnea: Vedeți că sunteți în pauză

Cetățean: Să știți că eu sunt un cetățean civilizat.

Liviu Dragnea: Da, și eu.

Cetățean: Asta este o treabă serioasă, publicată în Monitorul Oficial. Cunoașteți de existența ei, este art.74 din Constituție și vreau să rezolvăm situația.

Liviu Dragnea: Mergeți la Iohannis, că el e primul în stat.

Cetățean: Dacă dumneavoastră semnați, eu îmi dau jos mustața.

Cetățean: De ce nu respectați referendumul din 2009, domnule Dragnea? ÎCCJ a spus că s-a validat votul cetățenilor.

Liviu Dragnea: Știți că Legea Referendumului trebuie să ajungă la promulgare, că nu o promulgă președintele?

Cetățean: De ce faceți lucrurile astea, domnule Dragnea? Altă dată nu mai ajungeţi la guvernare continuând în halul ăsta. Că masa asta de manevră, ce spuneți că noi suntem sorosiști, că suntem plătiți, masa asta s-a trezit.

„Tot ce s-a greşit e greu de şters cu buretele. Toate abuzurile nu pot fi şterse, au distrus vieţi, destine, economia afectată, cum vreţi să fie şterse toate abuzurile?”, a replicat Dragnea.

UPDATE 13:12

Liviu Dragnea a spus, la ieșirea de la Înalta Curte, că pledează în continuare nevinovat, potrivit Digi 24.

„Eu pledez în continuare nevinovat, așa cum am pledat și până acum”, a spus liderul Camerei Deputaților.

UPDATE 12:11

Direcția Națională Anticorupție (DNA) a cerut 10 ani de închisoare cu executare pentru Liviu Dragnea, informează postul de televiziune Antena3.

Concret: procurorul de ședință a solicitat 7 ani și 6 luni de închisoare pentru instigare la abuz în serviciu, precum și 2 ani și 6 luni pentru fals intelectual.

————————————-

UPDATE 11:39

Rodica Miloș, inculpată în dosarul Bombonica, a declarat în cadrul audierilor că ea a semnat contractele de muncă, dar că acest s-a făcut legal, după susținerea unui concurs de recrutare, informează Evz.ro.

Redăm mai jos întrebarea judecătorului și răspunsul inculpatei:

Judecător: Dumneavoastră ați semnat contractele de muncă?

Rodica Miloș: Nu contest că eu am semnat acele două contracte. S-a făcut legal urmare a unui concurs. Domnul procuror era în fața mea când dădeam declarație de suspect a doua oară. /> Am foat chemată pentru lămuriri. Nu am înțeles lămuririle. În schimb, procurorul îmi flutura o hârtie prin față și mi-a spus că el poate să-mi dea NUP, dar că nu vrea pentru că nu știe cu cine țin eu. Mi-a spus să mă descurc cu Justiția, în sensul că mă va trimite în judecată. A început cu presiunea că rămân pe drumuri, că pierd serviciul, că o sa mor de foame. Cred că a făcut asa pentru că vroia să ajungă la domnul Dragnea. „Știti unde vrem să ajungem”, mi-a spus expres procurorul. Eu pe Dragnea l-am întâlnit profesional în două situații. Consider că este un proces injust. Am ajuns aici fără niciun fel de vină. Mi-am făcut treaba acolo, la locul de muncă.

—————–

UPDATE 10:01

Liviu Dragnea a ajuns la sediul Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ), acolo unde se judecă ultimul termen din dosarul Bombobica, anunță postul de televiziune Digi24.

—————-

Marți are loc ultimul termen din celebrul dosar Bombonica, în care liderul Partidului Social Democrat  acuzat de instigarea la abuz în serviciu privind angajările fictive de la DGASPC Teleorman.

Liviu Dragnea ar urma să se prezinte în faţa judecătorilor de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie unde vor avea loc pledoariile finale. O altă inculpată din dosar este Bombonica Prodana, fosta soţie a lui Dragnea, conform B1.ro.

La termenul trecut, magistraţii au admis o cerere a avocaţilor şi au solicitat DNA să spună dacă a existat o cooperare cu SRI în instrumentarea acestui dosar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *