Skip to content
Politică

UPDATE Dragnea vrea Congres extraordinar. Cum i-a dat peste nas lui C. Ștefănescu

twitter.com

UPDATE 16:15

Liviu Dragnea a precizat că propunerea legată de Congresul extraordinar al PSD pentru luna martie o va face miercuri după-amiază, în ședința CExN al formațiunii politice.

Politicianul a explicat motivele pentru care dorește organizarea unui congres extraordinar, potrivit Digi24.ro.

„Asistăm la dezbateri aprinse în societatea românească, plină de turbulențe, în mai multe domenii – fiscalitate, sanatate, educație, justiție, salarii, pensii. PSD trebuie să aibă o poziție foarte clar definită în cadrul acestor dezbateri. Societatea românească trebuie să aibă niște clarificări.

De asemenea, trebuie să redefinim și să relansăm programul de guvernare. Vreau să eliberăm societatea românească de presiunile pe care le pun grupuri nedemocratice și ilegitime asupra instituțiilor democratice, vreau să ne implicăm serios în democratizarea societății românești și a pune instituțiile de forță strict în matca lor constituțională”, a afirmat Dragnea.

———————————–

UPDATE 15:53

Președintele Partidului Social Democrat (PSD), Liviu Dragnea, a anunțat miercuri că formațiunea pe care o conduce va avea un Congres extraordinar în luna martie.

Amintim că astfel Dragnea a confirmat informațiile pe care PSnews.ro vi le-a prezentat încă de pe 4 ianuarie în legătură cu ambiția PSD-istului-șef de a fi reconfirmat la conducerea partidului.

DETALII AICI: Dragnea se vrea reconfirmat ȘEF ABSOLUT prin Congres! DEDESUBTURILE afacerii EXCLUSIV

În altă ordine de idei: politicianul a oferit răspunsuri arogante despre Direcția Națională Anticorupție (DNA), în fața avalanșei de întrebări din partea presei.

Chiar dacă nu a vrut să discute despre posibilitatea ca Laura Codruța Kovesi să fie revocată din fruntea DNA, Liviu Dragnea a tunat împotriva lui Lucian Onea și ai lui: „Ce decizie să luăm? Le dăm premii, medalii celor de la Ploiești?”

„Ce n-am înțeles eu: de ce nu s-a pornit o anchetă penală instantaneu”, a continuat Dragnea.

Conex: fiindu-i cerută o reacție față de pozițiile dure ale secretarului general adjunct Codrin Ștefănescu la adresa DNA și a Codruței Kovesi, baronul de Teleorman a replicat: „Domnul Codrin Ștefănescu vorbește cam mult și cam rău pentru poziția pe care o are în PSD”.

Solicitat să precizeze dacă Ștefănescu riscă sancțiuni, Dragnea a sărit ca ars: „Doamne, ferește! Nu”.

În același context, președintele Camerie Deputaților a infirmat zvonul legat de comasarea DNA și DIICOT: „Eu nu înțeleg de ce se tot reîncălzește ciorba asta prostească, cu comasarea DNA cu DIICOT. N-am discutat nici în partid, nici în coaliție. Nici vorbă de așa ceva!”

În încheiere, întrebat din nou despre revocarea Laurei Kovesi, al treilea om în stat a reracționat la fel de sarcastic ca mai devreme (chiar dacă agramat – făcând un pleonasm): „Nu știu – eu cred că trebuie păstrați în continuare cei de la Ploiești”.

————————————

Comitetul Executiv Național al Partidului Social Democrat se va reuni astăzi într-o ședință importantă, pe fondul scandalului ce privește două nume grele din interiorul Direcției Naționale Anticorupție Ploiești: procurorul-șef Lucian Onea, precum și procurorul Mircea Negulescu.

Mai precis, președintele social-democraților, Liviu Dragnea, a afirmat luni că sunt acuzații grave și este necesară o anchetă serioasă. În plus, șeful Camerei Deputaților consideră că este bine că s-a autosesizat Inspecţia Judiciară, însă nu poate fi vorba doar despre abateri disciplinare, existând ”elemente penale foarte serioase”, relatează News.ro.

Tot luni s-a pronunțat și vicepremierul Paul Stănescu cu privire la acest scandal. Chiar înaintea Biroului Permanent al PSD, Stănescu a afirmat că procurorul-șef al structurii centrale a DNA, Laura Codruța Kovesi, ar trebui să demisioneze, în timp ce Partidul Social Democrat va lua o decizie politică în Comitetul Executiv şi va avea o poziţie oficială ”în ceea ce priveşte această chestiune foarte gravă”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *