Skip to content
Politică

UPDATE/ Dramă în Caraibe: români DISPĂRUȚI după uraganul Irma

ABCNews.Go.com

UPDATE 12:08

Cei trei români despre care nu se mai știa nimic după ce uraganul Irma a măturat mai multe insule din Caraibe au fost găsiți. Aceştia se află pe greu-încercata insulă St. Martin. Rudele nu mai știau nimic despre ei, potrivit digi24.

———————————————————————————-

O dramă s-a petrecut recent în Marea Caraibilor: mai mulți români au fost dați DISPĂRUȚI.

Este vorba despre trei români care se aflau pe insula Saint-Martin. Rudele nu mai reuşesc să ia legătura cu ei de mai bine de 10 ore. Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a transmis joi dimineaţă că are în atenţie cazul celor trei români care nu mai pot fi contactaţi de către familii şi că a făcut demersuri pentru a obţine informaţii cu privire la existenţa unor cetăţeni români afectaţi de uraganul Irma, informează News.ro.

„Ministerul Afacerilor Externe a întreprins, în regim de urgenţă, încă din primele momente, demersuri pentru a obţine informaţii cu privire la existenţa unor cetăţeni români afectaţi de uraganul Irma. Menţionăm, de asemenea, că MAE are în atenţie cazul celor trei cetăţeni români aflaţi în insula St. Marteen, care nu mai pot fi contactaţi în urma uraganului Irma. Ambasada României la Washington a întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile din St. Marteen, pentru a verifica situaţia acestora. De asemenea, prin intermediul Ambasadelor României la Paris şi Haga, au fost efectuate demersuri pe lângă autorităţile franceze respectiv olandeze, pentru obţinerea de informaţii privind existenţa unor cetăţeni români în zona afectată”, au anunţat reprezentanţii MAE joi dimineaţă.

Ei precizează că, din cauza condiţiilor meteorologice, comunicarea cu autorităţile din zona afectată se face cu dificultate.

„Ministerul Afacerilor Externe, prin intermediul misiunilor diplomatice, este pregătit să acorde asistenţă consulară, în funcţie de solicitări”, adaugă MAE.

Uraganul de categoria 5 Irma a devastat mai multe insule din Caraibe şi a făcut deja primele victime. Cel puţin doi oameni au murit şi mai mulţi sunt daţi dispăruţi. Autorităţile locale vorbesc despre importante pagube materiale, dar proporţiile dezastrului sunt imposibil de estimat deocamdată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *