Skip to content
Politică

UPDATE DRAMĂ la o fabrică din Orăștie: Incendiul a dus la evacuarea a 5 blocuri

UPDATE 13.09.2017; 09:10

Pompierii au reușit să stingă incendiul de la fabrica de vopseluri din Orăștie abia în dimineața celei de-a doua zile. Până atunci însă, populația din 5 blocuri aflate n vecinatatea fabricii a fost evacuată de urgență aceștia petrecându-și noaptea la prieteni, rude sau în sala de sport din localitate, folosită ca adăpost temporar.

Conform datelor oferite de primăria orașului, peste 370 de persoane au fost evacuate din cele 5 imobile de locuințe puse în pericol de incendiu.

Cei patru muncitori intoxicați cu fum în timpul declanșării incendiului nu au necesita îngrijiri medicale, fiind trimiși acasă în seara zilei de 12 septembrie.

15 autospeciale au intervenit toată noaptea pentru a stinge pârjolul declanșat într-una din secțiile fabricii de vopseluri din Orăștie, anunță news.ro.

Focul se întinsese pe o suprafață de aproximativ 5.000 metri pătrați punând în pericol siguranța clădirilor din vecinătate și pe cea a locuitorilor din oraș.

 

UPDATE 18:13

Deocamdată nu se cunoaşte cauza izbucnirii focului, iar pompierii încearcă să localizeze incendiul şi să-l stingă.

La rândul lor, reprezentanţii Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) au anunţat că a existat o explozie urmată de incendiu, iar flăcările au cuprins întreaga hală.

”Intervenţia este dificilă din cauza flăcarilor mari, a temperaturilor ridicate din cauza arderii şi a degajărilor mari de fum”, au transmis reprezentanţii IGSU citați de News.ro.

—————————————-

Un incendiu de amploare a izbucnit marți după-amiază la o fabrică de vopseluri din Orăştie, judeţul Hunedoara, în urma căruia o persoană a fost grav rănită şi patru s-au intoxicat cu fum.

Potrivit postului de televiziune Digi 24, rănitul a fost transportat la spital, iar pompierii încearcă să stingă flacările.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *