Skip to content
București

UPDATE Drept la replică / Afacere marca Băluță: bordurile de plastic din S4, înlocuite după doar 3 luni

facebook.com

UPDATE 28 noiembrie, 11:55

Redăm dreptul la replică primit de la Primăria Sectorului 4:

„Lucrările aferente trotuarelor din zona parcului Tineretului au fost realizate în cadrul unui proiect pilot de schimbare/remediere a porțiunilor deteriorate, care a fost demarat în luna august a acestui an. Prin această metodă, una de altfel frecvent folosită în străinătate, s-a avut în vedere aplicarea unor materiale de protecție pentru asigurarea unei durate de utilizare cât mai mare a bordurilor.

În acest context, având în vedere că vorbim despre un proiect pilot, Primăria Sectorului 4 nu a efectuat nicio plată pentru lucrările menționate mai sus, acestea neavând alt rol în afara celui de a testa soluții alternative de protejare a investițiilor publice.

Menționăm că, în eventualitatea publicării unor materiale de presă ulterioare și mai ales în vederea unei relatări obiective a realității, vă stăm la dispoziție cu orice informații suplimentare.

Totodată, dezaprobăm total modul în care PSNews.ro relatează subiectele referitoare la activitatea Administrației Locale a Sectorului 4, fără a solicita niciun punct de vedere din partea reprezentanților Primăriei Sectorului 4 pentru a documenta materialele publicate”.

————————-

Citiți în cele ce urmează despre o afacere marca Daniel Băluță: bordurile de plastic din Sectorul 4 (unde Băluță este primar PSD din noiembrie 2015, fiind confirmat la votul popular din iunie 2016) au fost recent înlocuite după doar trei luni.

În vara acestui an, Primăria sectorului 4 a montat borduri de plastic peste cele de beton, ca să le protejeze. În plus, susțineanu edilii, costul era la jumătate din cât ar fi trebuit să se plătească pentru înlocuirea acestora. Autoritățile au plătit atunci 180.000 de lei pentru un kilometru de borduri din plastic, scrie Digi24.ro.

În același sector, bordurile de pe Bulevardul Brâncoveanu – schimbate în luna august – au fost înlocuite în 2016 de către Primăria Capitalei.

Imaginile de mai jos au fost publicate vineri pe Facebook de către Andrei Nica, un tânăr din Sectorul 4. Iată postarea lui (găsiți AICI întreaga galerie foto):

„Uitandu-ma pe geam de dimineata nu am putut sa ignor bataia de joc a celor care asfalteaza strada Serban Voda. Efectiv ma „zgaria pe retina” ce am vazut, asa ca am luat aparatul sa trag cateva cadre.

Dupa ce saptamana trecuta s-a turnat asfalt proaspat, probabil pe multe milioane de euro, acum baietii s-au apucat sa-l sparga pentru a monta un nou rand de borduri. Asta dupa ce acum cateva luni s-au invelit bordurile vechi cu un fel de fibra de sticla acoperita cu un strat antiderapant, colorata in alb si negru. Ma intreb cat o fi fost bucata fara TVA  Aceasta lucrare nu s-a finalizat in totalitate, nu au reusit sa termine nici macar un sens din Serban Voda. Nu mai zic ca aceasta fibra a inceput sa se sparga inca din timpul lucrarilor.

Sa nu mai amintesc de acei stalpi verzi de pe trotuar care s-au montat in urma cu cativa ani, cu siguranta pe cateva sute de euro bucata, care acum o sa ajunga la groapa de gunoi.

Am mai observat ceva trist, un copac viu scos din radacina care efectiv n-avea nicio vina.

Las imaginile sa vorbeasca in continuare:”.

Fotografia postată de Andrei Nica.Fotografia postată de Andrei Nica.

Fotografia postată de Andrei Nica.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *