Skip to content
Sport

UPDATE Drept la replică Aqua Queen / A apărut lista mărcilor de apă plată OTRĂVITĂ

watermarket.ro

UPDATE 8 noiembrie, 19:27

Redăm mai jos dreptul la replică primit de la SC Aqua Queen SRL:

DREPT LA REPLICA

Prin care va solicitam sa procedati de urgenta la publicarea acestuia precum si la rectificarea afirmatiilor calomnioase publicate in articolul sus-mentionat si avand in vedere aspectul conform caruia conținutul articolelor care fac referire expresa la calitatea apei comercializate de catre societatea AQUA QUEEN aparute sub semnatura unor asa-zisi jurnalisti (Adina Lates, in cauza) care fie nu cunosc regulile aplicabile profesiei de jurnalist, fie inteleg sa le ignore prin prezentarea informatiilor sub aspect de can-can, apreciem ca fiind oportuna prezentarea situatiei reale si corecte, sens in care ne exercitam dreptul de a solicita dreptul la replica, cu respectarea intocmai a regulilor care reglementeaza aceasta materie, respectiv in conformitate cu prevederile Legii 504/2002.

Avand in vedere modalitatea in care aceste informatii au fost aduse la cunostinta publicului apreciem faptul ca, “dreptul la replică va fi difuzat gratuit, fără comentarii ale radiodifuzorului, în termen de maximum 3 zile, în aceleaşi condiţii în care drepturile sau interesele legitime ale persoanei au fost lezate: respectiv în cadrul aceluiaşi interval orar, al aceleiaşi emisiuni, în limitele aceleiaşi durate şi cu precizarea emisiunii în care s-a produs lezarea”, va solicitam de urgenta sa procedati la stabilirea conditiilor in care se va proceda la difuzarea dreptului nostru la replica tinand cont de procedeul de transmitere a informatiilor eronate, respectiv articolul publicat in data de 07.11.2016 pe platforma virtuala www.psnews.ro.

De asemenea, va rugam sa aveti in vedere disponibilitatea subscrisei societati comerciale de a fi prezenta prin reprezentant in vederea lamuririi unor aspecte de ordin atat practic, cat si de ordin legal care reglementeaza aceasta chestiune supusa analizei.

Va supunem atentiei faptul ca, in conformitate cu prevederile legale aplicabile in prezenta speta, aveti obligatia ca “in termen de 2 zile, de la primirea cererii, institutia dvs este obligata sa comunice, in scris, solicitantului ziua si ora difuzarii dreptului la replica sau a rectificarii”.

Totodata va atragem atentia asupra faptului ca, intrucat imaginea subscrisei Aqua Queen a fost periclitata prin furnizarea unor informatii nedovedite, similare cu cele la care facem referire, pe rolul Tribunalului Bucuresti se afla dosarul nr. 20484/3/2016** al carui stadiu este in derulare, urmand astfel a ne repara prejudiciul creat prin lezarea dreptului la imagine.

De asemenea, produsele comercializate de catre societatea comerciala Aqua Queen SRL au fost deja verificate de catre un laborator acreditat, obtinand astfel aprobarea din partea Ministerului Sanatatii prin care reprezentantii acestei institutii au confirmat ca apa potabila este conforma normelor de sanatate publica, nereprezentand niciun pericol pentru consumatori, conform continutului adresei nr. 43908/22.07.2016, atasata prezentului drept la replica.

Mentionam faptul ca in ceea ce priveste prelevarea probelor de apa in vederea testarii microbiologice, acestea trebuie predate laboratorului specializat in cel mai scurt timp posibil, astfel incat sa nu depaseasca 12 de ore din momentul prelevarii (ora prelevarii va fi inregistrata pe procesul verbal de prelevare si pe eticheta probei).

Subliniem faptul ca articolul nu mentioneaza perioada de prelevare a acestor probe, de asemenea nu este mentionat nici daca aceasta prelevare a fost efectuata conform criteriilor microbiologice stabilite in R(CE) nr.2073/2005, regulament in care sunt indicate conditiile prelevarii apelor imbuteliate in vederea efectuarii de analize si verificari de laborator.

Articolul mentioneaza faptul ca prelevarile s-au efectuat de la supermarket si nu direct de la sursa, asa cum este invederat in prezentul regulament de prelevare aplicabil.

De asemenea, va solicitam sa tineti cont ca prelevarea de la sursa nu este echivalenta cu prelevarea de la raft, intrucat subscrisa nu poate fi responsabila de  conditiile de depozitare, de temperatura, de luminozitate existente in punctele de desfacere ale retail-lor, acesti factori influentand in mod negativ calitatea apei imbuteliate.

Avand in vedere considerentele expuse in prezentul drept la replica, consideram faptul ca afirmatiile publicate in articolul sus-mentionat sunt calomnioase si nedovedite, motiv pentru care ne rezervam dreptul de a sesiza organele competente in legatura cu savarsirea infractiunii prevazuta de art. 292 NCP referitor la falsul in declaratii, precum si la savarsirea unui abuz care a lezat  imaginea subscrisei societati comerciale.

AQUA QUEEN SRL

Prin Avocat

Găsiți AICI adresa DSVSA București și AICI adresa Ministerului Sănătății.

————————————————————————————————


Jurnaliştii ziarului Libertatea au publicat un articol despre cum sunt trataţi românii de reprezentanţii principalelor firme producătoare de apă plată din România.

Realitatea este şocantă şi arată dispreţul uriaş al comercianţilor pentru consumatori, în condițiile în care produsele lor sunt un adevărat pericol pentru sănătatea publică.

Aceasta este concluzia care reiese din buletinul de analiză, ce conţine rezultatele testelor pentru 19 mărci de apă plată. Libertatea a verificat sortimentele de apă dintr-un supermarket la Direcția Sanitară Veterinară (DSV) București şi, aşa cum am precizat deja, rezultatele sunt înfiorătoare: 11 sticle depășesc limita admisă de bacterii prezente în apă, iar 3 dintre ele depăşesc limita admisă de 15 ori.

Testul se referă exclusiv la numărul de bacterii conţinut de un mililitru de apa plată de băut. Pentru a nu exista dubii, testul a fost repetat o dată la temperatura de 22 de grade Celsius, apoi la 37 de grade Celsius, în condiţiile în care la primul test apa nu trebuie să conţină mai mult de 100 de microorganisme (100 ufc/ml), iar la al doilea, standardul este de 20 de microroganisme (20 ufc/ml).

untitled-1-1-476x1024
Sursa: Libertatea

 

5 comentarii la “UPDATE Drept la replică Aqua Queen / A apărut lista mărcilor de apă plată OTRĂVITĂ

  1. Oare sa fie adevarat,este recent testul,nu vad nici o parafa legala…ceva sa stiu macar de care apa sa cumpar ,……Poate e doar ceva media …din nou,sa mai scoata din concurenta.

  2. Problema reală este că …apa este un dar deci nu trebuie comercializată. 2 apa plată este apã normală îmbuteliată si vândută la suprapreț,un mod anormal de a face bani companiile producătoare de bauturi racoritoate ce nu mai au castig…deci…cine doreste sa le umple buzunarul smecherilor nu le ramâne decat…sa se îmbete cu apă chioară pe post de purificatoare racoritoare etc si alte prostii aruncate în diverse reclame. ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *